Türkiye-İran Aşıklar Şöleni (1)

Son Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak'ın açılış konuşması Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Dr. Nuri Şimşekler'in konuşması Türk Aşıklar Mahmut Karadaş ve Gültekin Bulut'un sahne alması İranlı Aşıklar İmran Haydari ve Mahbub Halili'nin sahne alması Programın sona ermesi ve seyircilerin alkışlarıİran'da Kars yöresinden Türk Aşıkların katılımıyla "Türkiye-İran Aşıklar Şöleni" düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :


Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak'ın açılış konuşması

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Dr. Nuri Şimşekler'in konuşması

Türk Aşıklar Mahmut Karadaş ve Gültekin Bulut'un sahne alması

İranlı Aşıklar İmran Haydari ve Mahbub Halili'nin sahne alması

Programın sona ermesi ve seyircilerin alkışları


İran'da Kars yöresinden Türk Aşıkların katılımıyla "Türkiye-İran Aşıklar Şöleni" düzenlendi.


Tahran Yunus Emre Enstitüsünce başkent Tahran'daki Niyaveran Kültür Salonu'nda düzenlenen Türkiye-İran Aşıklar Şöleni'ne birçok İranlı katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, "İki ülke arasındaki ortak kültürel mirastan sadece biri olan Aşıklık geleneğine dair düzenlediğimiz program Türkiye-İran arasındaki kadim dostluğun, kardeşliğin ve kültür alışverişinin artmasına katsı sağlayacaktır." dedi.


Şölen, Kars yöresinden gelen, Türk Aşıklar Mahmut Karadaş ve Gültekin Bulut'un Aşıklık geleneğinin en üst mertebesi olan b, f, m, v harflerini söylemeden dudaklarına koydukları kürdanla yapılan atışma türü "Leb Değmez" atışmalarıyla başladı. Tahran Yunus Emre Enstitüsü'nün tanıtım slaytının ardından İranlı Aşıklar İmran Haydari ve Mahbub Halili sahne aldı.

Kaynak: AA