Üst Geçidi Kullanmayınca Canından Oldu
Bahçelievler'de üst geçidi kullanmak yerine D-100 Karayolu'nda yolun karşısına geçmeye çalışan şahsa otomobil çarptı.
Bahçelievler'de üst geçidi kullanmak yerine D-100 Karayolu'nda yolun karşısına geçmeye çalışan şahsa otomobil çarptı. Üzerinden kimlik belirten bir belge çıkmayan 60 yaşlarındaki erkek olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.
Kaza D-100 Karayolu Yenibosna Köprüsü'ne 100 metre mesafede üst geçidi kullanmayan bir kişiye saat 06.00 sıralarında yayaya kapalı olan yola girmesi sonucu meydana geldi. Bakırköy istikametinden Atatürk Havaalanı yönüne giden Hüseyin Ardıç (39)'ın kullandığı 34 THT 29 plakalı taksi önüne aniden çıkan kimliği belirlenemeyen erkeğe çarptı. Taksinin ön sağ camına düşen yaralı yaklaşık 25 metre sonra araç üzerinden asfalt zemine düştü. Şoför Hüseyin Ardıç, taksiyi kazanın olduğu sol şeride park ederek polis ve ambulansa bilgi verdi. Bu sırada yaralı şahsın üzerinden bir aracın daha geçtiğini söyleyen Ardıç, "Aldığım son müşteriyi bıraktıktan sonra taksiyi gündüzcü arkadaşa bırakmak için havaalanına gidiyordum. Plakasını alamadığım bir aracın tamponunun çarptığı şahıs yalpalayarak önüme çıktı. Fren yapacak zamanım olmadı. Yayanın kapalı yola girmesi ölümüne neden oldu. Keşke cana gelen mala gelseydi" diyerek üzüntüsünü belirtti.
Polis, Avcılar yönüne giden yolu yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Yapılan incelemenin ardından ölen şahsın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Taksi şoförü de ifadesi alınmak üzere polis tarafından gözaltına alındı.
Sefa KIDIK - İSTANBUL/ DHA