Vali Erkmen, Havaalanı Konusunda Son Kez Konuştu
Zonguldak Havaalanında Güvenlik Hizmeti Yapacak Personele, Sivil Havacılık Güvenliğine Yönelik Sertifika Töreni Düzenlendi. Törende Konuşan Vali Yavuz Erkmen, Havaalanı Konusunda Son Kez Konuştuğunu Belirterek, "Temmuz Ayı Ortasında Havaalanı Açılıyor" Dedi.
Zonguldak Havaalanında güvenlik hizmeti yapacak personele, Sivil Havacılık güvenliğine yönelik sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, havaalanı konusunda son kez konuştuğunu belirterek, "Temmuz ayı ortasında havaalanı açılıyor" dedi.
Zonguldak Havaalanının güvenlik hizmetleri ile ilgili göreve başlayacak olan 26 kişiye, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda sivil havacılık güvenliği ve güvenlik cihazları kullanımı kursu sertifika dağıtım töreni yapıldı.
Sertifika törenine Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Garnizon Komutanı Recep Onur, Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Mustafa Bal, Teknik Uzman Sami Oruç, Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Buzcu, İş adamı Ümit Velioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Müdürler ve kursiyerler katıldı.
Havaalanlarında güvenliğin ön planda olması gerektiğini dile getiren Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, "Havaalanında güvenlik çok önemli. Bu nedenle de bu eğitimi gerçekleştirdik. İnşallah Zonguldak olarak mutlu sona kavuşacağız" dedi.
Kursiyerleri tebrik eden Vali Yavuz Erkmen de, "Hepimizin müşterek bir arzusu var, o da havaalanının açılmasıdır. Uzun bir sürecin artık sonuna geldik. Hepimizin gurur duyduğu noktadayız. Öyle umut ediyorum ki, Temmuz ayının ortasında havaalanını açacağız. Havaalanın açılması konusunda çok şey yazıldı çizildi. Havaalanının seçimden önce açılacağı, ama seçimden sonra da kapanacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. Bizim niyetimiz el ele vererek Zonguldak Havaalanını ülke ekonomisine kazandırmak ve bölgemizi hareketlendirmektir. Buraya emeği geçenlerin, çalışanların takdir edilmesi gerekmektedir, küstürülmesi değil. Birinci amacımız olan havaalanının açılması konusunda hedefimize ulaşmış bulunmaktayız. İkinci hedefimiz ise açıldıktan sonra havaalanını genişletmektir. Sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımıza da çok önemli görev düşmektedir. Buradan kalkacak olan bir uçakta herhangi bir problem olması hem ülkemize, hem de bölgemize zarar verebilir. İyi eğitim alan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(OS-AK)
13.06.2007 11:44 TSİ