Tiyatro Kumpanyası'nın Ahmet Say ve Fazıl Say'ı Buluşturan Yeni Oyunu: "7000 Yıllık Uçan Halıya... - Son Dakika
Basın Bültenleri

Tiyatro Kumpanyası'nın Ahmet Say ve Fazıl Say'ı Buluşturan Yeni Oyunu: "7000 Yıllık Uçan Halıya...

Tiyatro Kumpanyası\'nın Ahmet Say ve Fazıl Say\'ı Buluşturan Yeni Oyunu: "7000 Yıllık Uçan Halıya...

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, masal tadında politik bir güldürü ile bir kez daha İstanbul'daki tiyatro severler ile buluşuyor.

07.01.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, masal tadında politik bir güldürü ile bir kez daha İstanbul'daki tiyatro severler ile buluşuyor. "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" adlı oyun, Ocak ayında İstanbul'da Şişli, Ortaköy, Kozyatağı ve Ataköy'deki tiyatro sahnelerinde izleyiciler ile buluşuyor.

Baba ile oğlu buluşturan oyun

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından ve edebiyatçılarından Ahmet Say'ın "İpek Halıya Ters Binen Kedi" öyküsünden usta tiyatro yönetmeni Yücel Erten tarafından tiyatroya uyarlanan oyun, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın müzikleriyle sahnede hayat buluyor. Baba ile oğlu aynı sahnede buluşturan oyun, Tiyatro Kumpanyası tarafından sahneye konuyor.

"7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar", dini kendisine araç ederek ticareti hırsızlık ile bağdaştıran kurnaz ve dolandırıcı bir tüccarın öyküsü. Zamansız ve kurgusuz bir hikaye üzerinden hareket etse de, zaman zaman Türkiye'nin gündemine göndermelerde bulunan oyun, Tiyatro Kumpanyası kurucusu Kemal Kocatürk tarafından, "Ticaretin 7 bin yıllık serüvenine kahkahalarla eşlik edeceğimiz ibretlik bir masal" olarak tanımlanıyor.

7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar gösterimleri

www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve tiyatro gişelerinden biletleri temin edilebilen oyunun gösterim yerleri ve tarihleri ise şöyle:

10 Ocak Cuma 20: 30 Şişli - Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu (İlk Gösterim)

11 Ocak Cumartesi 20: 30 Şişli - Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

13 Ocak Pazartesi 20: 30 Kozyatağı - Kozzy G.Öcan/G.Ülkü Sahnesi

17 Ocak Cuma 20: 30 Ortaköy - Afife Jale Sahnesi

21 Ocak Salı 20: 30 Ataköy - Yunus Emre K.M.Turhan Tuzcu Sahnesi

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Tiyatro Kumpanyası'nın Ahmet Say ve Fazıl Say'ı Buluşturan Yeni Oyunu: '7000 Yıllık Uçan Halıya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement