AP Yeşiller Grubu Gezi Parkı İçin Harekete Geçti: "Demokrasi Yolu Gezi'den Geçer" - Son Dakika
Dünya

AP Yeşiller Grubu Gezi Parkı İçin Harekete Geçti: "Demokrasi Yolu Gezi'den Geçer"

AP Yeşiller Grubu Gezi Parkı İçin Harekete Geçti: "Demokrasi Yolu Gezi\'den Geçer"

AP Yeşiller Grubu Eş Başkanları Daniel Cohn-Bendit ve Rebecca Harms, Gezi Parkı göstericileri temsilcilerini önümüzdeki hafta Strasbourg'a davet edeceklerini açıklarken konunun AP Genel Kurulu gündemine alınmasını istediler Avrupa Parlamentosu...

04.06.2013 13:42

AP Yeşiller Grubu Eş Başkanları Daniel Cohn-Bendit ve Rebecca Harms, Gezi Parkı göstericileri temsilcilerini önümüzdeki hafta Strasbourg'a davet edeceklerini açıklarken konunun AP Genel Kurulu gündemine alınmasını istediler Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Gezi olaylarına ilişkin olarak "Demokrasi yolu Gezi Parkı'ndan geçer" derken Grup Eş Başkanları Daniel Cohn-Bendit ve Rebecca Harms, Gezi Parkı göstericileri temsilcilerini önümüzdeki hafta Strasbourg'a davet edeceklerini bildirdiler.

ABHaber'e göre, AP Yeşiller Grubu Türkiye'de "demokrasi yolunun Gezi Parkı'ndan geçtiğini" belirtirken AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Cohn-Bendit Gezi Parkı göstericileriyle dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Bu arada, Daniel Cohn-Bendit ve Rebecca Harms, Taksim Platformu dahil, göstericilerin temsilcilerini 11 Haziran'a Strazburg'a davet ettiler.

Yeşiller Grubu ayrıca, Gezi Parkı konusunun Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda gelecek haftaki gündeminde yer verilmesini de talep etti.

-"ADALET VE TEMEL HAKLAR BAŞLIKLARI AÇILSIN"-

Öte yandan Cohn Bendit, AB'nin Türkiye konusunda samimi olması gerektiğine işaret ederek adalet ve temel haklarına ilişkin 23-24 müzakere başlıklarının açılması çağrısında bulundu.

Cohn Bendit, "Türkiye ile adalet ve temel hakları ile ilgili başlıklar konusundaki müzakerelerin açılmasının, özellikle uygun ve yerinde olacağını" da savundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya AP Yeşiller Grubu Gezi Parkı İçin Harekete Geçti: 'Demokrasi Yolu Gezi'den Geçer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement