Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotlarından Fransız Thomas Pesquet Amerikan Uzay Ajansı NASA'da özel olarak tasarlanmış havuza platformla indiriliyor. Suyun içinde yerçekimi değeri sıfır olduğundan astronotlar için en ideal uzay ortamı havuz içinde sağlanmış oluyor.
Thomas Pesquet, ESA Astronotu:
"Fiziksel olarak çok zor. Eğitimin en zor aynı zamanda en gerçekçi kısımlarından biri. Havuzun içinde 6 saat kaldığınızda yoruluyorsunuz fakat bir noktada gerçekten Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) olduğunuz hissine kapılıyorsunuz. Havuzda uzaydaki ekipmanların aynısıyla eğitim yapınca yönünüzü kaybedebiliyorsunuz. Bir nevi 3 boyutlu labirent teknolojisi gibi."
Pesquet, 6 ay sürecek Uluslararası Uzay İstasyonu misyonu öncesi çeşitli bilimsel branşlarda programlanmış 7 yıllık ağır bir eğitim sürecinden geçti.
Fransız astronota Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde tecrübeli İtalyan astronot Paolo Nespoli eşlik ediyor.
Paolo Nespoli:
"Kariyerimin sonuna yaklaşıyorum. Gelecek yıl başında son kez uzaya gidip kendim ve herkes için bunca yıl boyunca edindiğim tecrübemle yeniden işe koyulacağım." diyor 59 yaşındaki astronot."
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun en büyük başarılarından biri, farklı ülkelerden, hatta siyasi kurumlardan farklı geçmişlere sahip insanları bir araya getirip dünya dışında benzersiz bir ortamda çalışma yapmalarına imkan vermesidir.
Yazar:
Etiketler:Gönderildi: 29 Eylül 2016
Son Dakika › Dünya › Astronotların Geri Sayımdan Önce Son Provaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?