Avusturyalı Bakan Karoline Edtstadler: Türkiye AB'ye şantaj yapamaz - Son Dakika
Dünya

Avusturyalı Bakan Karoline Edtstadler: Türkiye AB'ye şantaj yapamaz

Lefkoşa'da Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşen Avusturya'nın Avrupa Birliği Bakanı Karoline Edtstadler, Türkiye'yi mülteci akınını AB'ye karşı baskı aracı olarak kullanmakla suçlayarak "Hiç kimse AB'ye şantaj yapamaz. Ne Türkiye ne de dünyanın başka bir ülkesi" açıklamasında bulundu. Hristodulidis ise Türkiye'ye karşı "Avrupa Birliği olarak tepki vermemiz ve net bir mesaj göndermemiz gerekiyor" dedi.

17.09.2021 00:01  Güncelleme: 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bugün Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapan Avusturya'nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Karoline Edtstadler, Türkiye'yi mülteci akınını AB'ye karşı baskı aracı olarak kullanmakla suçladı. AB'yi de başka bir ülkenin şantaj yapmasına izin vermemesi yönünde uyaran Edtstadler, "Hiç kimse AB'ye şantaj yapamaz. Ne Türkiye ne Belarus ne de dünyanın başka bir ülkesi" dedi.

AB'YE ORTAK HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI YAPTI

Göç akınıyla kaynağında, yani göçün geldiği ülkelerle göçmenlerin transit geçtiği ülkelerde, başa çıkmak gerektiğini savunan Edtstadler, AB'ye ortak harekete geçme çağrısı yaptı. Avusturya'nın 2015'ten bu yana 120 binden fazla göçmen kabul ederek büyük bir yük kaldırdığını söyleyen Avusturyalı bakan, daha fazla göçmen kabul etmeyecekleri mesajı vererek göçmenlerin entegrasyon sorunlarıyla bugün hâlâ uğraştıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE'YE MALİ YARDIMLAR KESİLSİN"

Hristodulidis de nüfusa oranla en fazla göçmen alan AB ülkesi olduklarını belirterek bu kişilerin yüzde 80'inin ya Türkiye üzerinden ya da Kuzey Kıbrıs'tan geldiklerini vurguladı. Türkiye'yi göçmenleri kasıtlı olarak Kıbrıs'ın güneyine göndermekle suçlayan Hristodulidis, "Türkiye'nin AB'den siyasi kazanımlar elde etmek için insanları araçsallaştırmasının üzücü bir siyaset" diye konuştu.

Hristodulidis, Türkiye'nin AB ile imzaladığı 2015 tarihli mülteci mutabakatında öngörüldüğü gibi mülteci akınını durdurmadığını belirterek Türkiye'ye yönelik mali desteğin de kesilmesini istedi. Hristodulidis, "Avrupa Birliği olarak tepki vermemiz ve net bir mesaj göndermemiz gerekiyor" dedi.

TÜRKİYE'DE RESMİ RAKAMLARA GÖRE 3,5 MİLYON SURİYELİ BULUNUYOR

Resmi rakamlara göre 3,5 milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye, en çok göçmen alan ülkelerin başında geliyor. Afganistan'daki Taliban yönetiminin de yeni bir göç akınına yol açması hem AB'de hem de Türkiye'de büyük bir endişe kaynağı.

Avusturyalı Bakan Karoline Edtstadler: Türkiye AB\'ye şantaj yapamaz
Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Dünya Avusturyalı Bakan Karoline Edtstadler: Türkiye AB'ye şantaj yapamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Muhammet Duman: Yahu her buluşmanızda Türkiye üzerine hep birlikte gidelim diye artislik yapıyorsunuz,hepinizi toplasak bir adam etmezsiniz.Avusturya sen neyine güveniyorsun bir mermi harcamadan Almanyaya teslim olan ülkesin.Kendi dilin bile yok ne anlatıyorsun. 7 0 Yanıtla
  • Murat Kantarcı: Ulan aç kabadayılar 2 papaz yan yana geldiğinizde türkiye hakkında ahkam kesiyorsunuz sinirlari acariz dediğimizde aman türkiye yapma türkiye dost türkiye başlaıyorsunuz yalakalıga ama suç sizde degil hükümetimizde açsa sınırları sınır dısı etsek sunlari o zaman görürdüm ab ve yalaka tayfasini 3 0 Yanıtla
  • Erkan Çaçen: Şu kıbrıs denen basit ülkeyi nasılbabye almışlar hayret geri kafalı hala abnin mülteciler için yardım yaptığını zannediyor artist ulan hepiniz almanya harici paspal ülkelersiniz oda salaklığına doymasın niye bu üyelikteyim diye ilginç yunan rum kendini üstün ülke zannediyor ne acı 2 0 Yanıtla
  • OĞUZ İÇEN : Hadi mesajını ver bakalım rum,esasında 1 milyon suruyeliyi kıbrıs'a götürüp rum kesimine doğru salacaksın bak bakalım nasılmış uğraşmak görecekler 0 0 Yanıtla
  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement