Bağcılar Belediyesi Almanya'da Hamm Belediyesi ile Ortak İftar Düzenledi - Son Dakika
Dünya

Bağcılar Belediyesi Almanya'da Hamm Belediyesi ile Ortak İftar Düzenledi

Bağcılar Belediyesi Almanya\'da Hamm Belediyesi ile Ortak İftar Düzenledi

Bağcılar Belediyesi yıllardır süre gelen geleneğini bozmayarak Almanya’nın Hamm Belediyesiyle bu yıl da iftar programı düzenledi.

04.07.2014 11:40

Bağcılar Belediyesi yıllardır süre gelen geleneğini bozmayarak Almanya'nın Hamm Belediyesiyle bu yıl da iftar programı düzenledi.

Ramazan ayının yüreklere huzur veren coşkusu, Almanya'da düzenlenen iftar etkinlikleriyle de sürüyor. İstanbul-Bağcılar ile Almanya'nın Hamm Belediyesi de yıllardır süre gelen geleneği bozmayarak bu yıl da birlikte iftar verdi. Hamm'daki Başkent Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar, kentteki çeşitli milletlerden insanları bir araya getirerek kaynaşmalarına vesile oldu. İftara Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Essen Muavin Konsolosu Ahmet Davaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bosna Hersek'in Frankfurt Başkansolosu Admir Adoviç başta olmak üzere, Belediye ve Uyum Meclisi üyeleri, çeşitli siyasi parti ve göçmen kuruluşları temsilcileri, kilise ve din görevlileri ile 700'e yakın davetli katıldı.

Alman ve diğer milletlerden davetlilere iftardan önce İslam dininin tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından, İstanbul'dan gelen Suvisem grubu, dini müziğimizden örnekler sundu. Davetlilere hitap eden Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, kentte yaşayan Müslümanların kendilerini evlerinde huzur içinde hissetmelerini sağlamak ve dinlerini özgürce yaşamalarına katkıda bulunmak amacıyla iftar verdiklerini söyledi. Hangi dine mensup olursa olsunlar önemli olanın el ele vermek olduğuna değinen Petermann, bu amaçla çocukların eğitiminin önemine de dikkat çekti. Petermann, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir eğitim imkanı sağlamalıyız. Bu şehir hepimizin evidir. Hepimiz el ele vererek şehrimizi geleceğe taşıyalım" diye konuştu.

Ramazan ayında kardeşlik duygularının had safhaya çıkması nedeniyle her fırsatı değerlendirerek gönül köprüleri kurduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Burada Ramazan ayı Türkiye'den farklı yaşanıyor. Burada aynı duyguları ve inancı paylaşan dostlarımızla aynı sofrayı paylaşmak çok güzel bir duygu. Türk ve Alman dostlarımızı gönül sofrasında bir arada görmek gerçekten güzel bir şey. Bize düşen de insana hizmet etmek. Önemli olan insanların mutluluğu ve birbirini sevmesidir" diye konuştu. Başkan Çağırıcı, Kazakistan'da, Arnavutluk'ta Bosna'da, KKTC'de ve Fransa'da gönül sofraları kuracaklarını da sözlerine ekledi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bağcılar Belediyesi Almanya'da Hamm Belediyesi ile Ortak İftar Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement