Dünya 2013'e Eğlenerek Girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya 2013'e Eğlenerek Girdi

Dünya 2013\'e Eğlenerek Girdi
01.01.2013 11:22

2013'ün ilk gecesi, dünyanın farklı merkezlerinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

2013'ün ilk gecesi, dünyanın farklı merkezlerinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yılbaşı gecesi, Yeni Zelanda'dan Kahire'ye, Taipei'den Londra'ya kadar dünyanın farklı yerlerinde aynı görüntülere sahne olarak kutlandı. 2013'e ilk giren ülke Yeni Zelanda'nın en büyük şehri Auckland'da ülkenin sembolü Sky Tower'dan fırlatılan havai fişeklerle şov yapılırken, Sidney'de Avustralya'nın sembollerinden (Sydney Harbour Bridge) Liman Köprüsü'nde görkemli havai fişek şovları yapıldı.

Avrupa'da yılbaşı kutlamaları için büyük şehirlerde toplanan halk, sabahlara kadar eğlendi. Almanlar, Berlin'in ünlü Brandenburg Kapısı önünde toplanırken, İngilizler Londra'daki London Eye önünde, İtalyanlar Milano'da, Avusturyalılar Viyana'da toplanarak eğlencelerle yeni yıla girdi.

Erbil, Bakü, Beyrut, Bişkek ve Kahire'de yeni yılı kutlayan kalabalıklar havai fişek gösterileriyle eğlendi. Kosovalılar ise 2013'ü kutlamak için günler önce şehri süslemeye başlarken senenin son gününde 2012'yi de protesto ettiler.

KKTC'de ise Türkiye'den gelen meşhur şarkıcılar sabahlara kadar konser verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünya 2013'e Eğlenerek Girdi - Son Dakika


Advertisement