Erdoğan-Hasina Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Dünya

Erdoğan-Hasina Ortak Basın Toplantısı

Erdoğan-Hasina Ortak Basın Toplantısı

Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, "2015 yılına gelindiğinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine gelecek olması hepimizi mutlu ediyor" dedi.

12.04.2012 21:59

Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, "2015 yılına gelindiğinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine gelecek olması hepimizi mutlu ediyor" dedi.

Hasina, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye ziyaretinin çok verimli ve faydalı olduğunu söyledi.

"Bangladeş, Türk hükümeti ile ilişkilerine önem veriyor" diyen Hasina,

"İki ülke arasında hem kültürel hem ziraat hem de eğitim alanında potansiyel iş birliğini değerlendirdik. Türkiye ile Bangladeş arasında devam etmekte olan projeleri gelecekte de devam ettireceğiz" ifadesini kullandı.

Hasina, 2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirterek, Türk iş adamlarını Bangledeş'e yatırım yapmaya davet etti.

Bangladeş ve Türkiye'nin ortak hedefleri gerçekleştirmek için çalıştığına dikkati çeken Hasina, şöyle devam etti:

"2015 yılına gelindiğinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine gelecek olması hepimizi mutlu ediyor. Bangladeş, Türk yatırımcılarını büyük bir hoşnutlukla karşılamaktadır. Özellikle enerji sektöründe yatırımları dört gözle beklemektedir. Nakliye, gıda, halıcılık ve tüm diğer yatırımların Bangladeş topraklarına yönlendirilmesi bizi sevindiriyor."

Hasina, Türk hükümetinin Türkiye'de eğitim gören Bangladeşli öğrencilere burs imkanını artırmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek,

"Bangladeş'ten gelip de Türkiye'de eğitim görme şansına sahip öğrenciler, iki ülke halklarının geleceği adına çok ciddi bir role soyunacaklardır" diye konuştu.

Dakka ile İstanbul arasında THY'nin doğrudan uçuşları gerçekleştirmesinin iki ülke halkını daha da yaklaştıracağını ifade eden Hasina, direkt seferlerin iki ülke ticaretini geliştireceğini vurguladı.

Bangladeş ve Türkiye arasındaki vize muafiyetinden aşamalı olarak her kesimin faydalanabileceğine işaret eden Sheikh Hasina, "Vize muafiyetinin iki ülke arasındaki iş birliği fırsatlarının artırılmasına büyük katkısı olacak. Aynı zamanda kültürel ve sosyal ilişkilerin de önünü açacağını düşünüyorum" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Erdoğan-Hasina Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement