İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan katliam planı: Gazze'ye saldırılar daha şiddetli olacak - Son Dakika
Dünya

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan katliam planı: Gazze'ye saldırılar daha şiddetli olacak

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, çatışmalara verilen ''insani aranın'' sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne saldırılarının daha şiddetli ve tüm bölge boyunca olacağını açıkladı. Gallant, askerlere yaptığı konuşmada, hükümetin arkalarında durduğu mesajını vererek, ''İşimiz bitene kadar durmayacağız.'' ifadesini kullandı.

27.11.2023 21:45

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, çatışmalara verilen "insani aranın" sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne saldırılarının "daha şiddetli ve tüm bölge boyunca" olacağını söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Gallant, İsrail ordusunun bir kısmını işgal ettiği, ablukayı sıkılaştırdığı ve saldırılarıyla yıkımı artırdığı Gazze Şeridi'ndeki askerleri ziyaret etti.

"SALDIRILAR DAHA ŞİDDETLİ OLACAK"

Çatışmalara verilen "insani ara" sonrasındaki planlarına değinen Gallant, "Saldırılar daha şiddetli olacak ve tüm Gazze Şeridi'nde gerçekleşecek." dedi.

İsrail Savunma Bakanı: Saldırılar daha şiddetli olacak

"İŞİMİŞ BİTENE KADAR DURMAYACAĞIZ"

Gallant, askerlere güvenlik mekanizması ve hükümetin arkalarında durduğu mesajını vererek, "İşimiz bitene kadar durmayacağız." ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı: Saldırılar daha şiddetli olacak

FİLİSTİNLİLERİ GÖÇE ZORLADILAR

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den itibaren bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek kuzeyi ve Gazze şehir merkezindeki Filistinlileri güneye göç etmeye zorlamıştı.

İsrail Savunma Bakanı: Saldırılar daha şiddetli olacak

1.7 MİLYON FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletlere göre Gazze içinde yaklaşık 1,7 milyon Filistinli İsrail'in saldırıları karşısında yerlerinden edilmiş durumda ve büyük çoğunluğu da Gazze'nin güneyinde kalıyor.

İsrail Savunma Bakanı: Saldırılar daha şiddetli olacak

ESİR TAKASI VE ÇATIŞMALARA İNSANİ ARA

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük "insani ara" verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Öte yandan mutabakat kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridinden 40 İsrailli kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

İsrail Savunma Bakanı: Saldırılar daha şiddetli olacak

GAZZE'DE ATEŞKES 2 GÜN DAHA UZATILDI

Gazze Şeridi'nde 24 Kasım saat 07.00'de başlayan insani aranın sona ermesine saatler kala önemli bir gelişme yaşandı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari yaptığı açıklamada, Katar'ın devam eden arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi'ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Gallant\'tan katliam planı: Gazze\'ye saldırılar daha şiddetli olacak
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan katliam planı: Gazze'ye saldırılar daha şiddetli olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement