İtalya'da Final Sevinci - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Final Sevinci

İtalya\'da Final Sevinci

İtalya'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2012) Almanya'yı yarı finalde 2-1 yenerek finale çıkması, ülkede büyük coşku yarattı.'Gök maviler', şampiyonanın ilk maçında, aynı grupta yer aldığı ve 1-1 berabere kaldığı İspanya'yla, finalde...

29.06.2012 12:40

İtalya'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2012) Almanya'yı yarı finalde 2-1 yenerek finale çıkması, ülkede büyük coşku yarattı. 'Gök maviler', şampiyonanın ilk maçında, aynı grupta yer aldığı ve 1-1 berabere kaldığı İspanya'yla, finalde yeniden karşı karşıya gelecek.

B Grubu'ndan 9 puanla lider çıkıp, çeyrek finalde Yunanistan'ı 4-2 yenen Almanya ile C Grubu'ndan 5 puanla ikinci çıkan ve İngiltere'yi çeyrek finalde penaltı golleriyle 4-2 ile geçen İtalya, yarı finalde karşı karşıya geldi. Varşova Ulusal Stadı'nda gerçekleşen maça İtalya milli takımı, önceki gün Afganistan'da öldürülen İtalyan askeri Manuele Braj anısına kolunda siyah bantla çıktı.

Oldukça çekişmeli geçen maçta İtalya'nın gollerini 20'nci ve 36'ncı dakikalarda, şampiyonada agresif tavırları ve ırkçı söylemlere hedef olmasıyla sık sık gündeme gelen "asi çocuk" Mario Balotelli kaydetti. Almanya'nın tek golünü ise Türk asıllı Alman milli Mesut Özdil, 90'nıncı dakikada, penaltıdan attı.

BUFFON KALESİNDE DEVLEŞTİ

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren alışıla gelmiş, hücuma dayalı baskıcı oyununu ortaya koyan Alman milli takımının yarattığı gol pozisyonlarına geçit vermeyen İtalyan takımının kalecisi Buffon, kalesinde adeta devleşti. İtalya, 2-0'lık üstünlüğüne karşın son saniyeye kadar oyundan kopmamasının sonucunu finale yükselerek aldı.

ÇİZMEDE BÜYÜK COŞKU

Çizmede futbolseverlerin yarıfinal maçını rahat seyredebilmesi için kent merkezlerine dev ekranlar kuruldu. Maçı 7'den 77'ye herkes büyük bir çoşkuyla izledi. İtalya'nın finale yükseldiğini ilan eden ve maçı bitiren düdüğün çalmasının ardından ise İtalya sokakları tam anlamıyla bayram yerine döndü. İtalyanlar geç saatlere kadar sokaklarda final çoşkusu yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İtalya'da Final Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement