KKTC'de Bayram - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Bayram

KKTC\'de Bayram

LEFKOŞA (İHA) – KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı'nda bayram tebriklerini kabul etti.

15.10.2013 15:00

LEFKOŞA (İHA) – KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı'nda bayram tebriklerini kabul etti. Ülkede polis, belediyeler ve acil hizmet veren diğer kurumlar da önlemlerini aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün saat 10.30'da Cumhurbaşkanlığı'nda eşi Meral Eroğlu ile birlikte halkın bayram tebriklerini kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren kabulün ardından Cumhurbaşkanlığı bahçesinde kokteyl verildi. Bayramlaşmaya, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Baki Kavun, Tümen Komutanları Tümgeneral İlhan Talu ve Tümgeneral İbrahim Yılmaz, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Avni Angun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Ögürgün, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve vatandaşlar da katıldı.

KIBRIS TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ KOMUTANI KORGENERAL SAVAŞ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş da, Kurban Bayramı dolayısıyla devlet ve hükümet yetkilileri, askeri erkan ile halkın bayram tebriğini kabul etti. Başkent Lefkoşa'da bulunan Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Gazinosu'ndaki tebrik kabulü saat 11.30'da başladı. Savaş'a, tebrik kabulünde eşi ile tümen ve tugay komutanları eşlik etti. Bayramlaşmaya Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri, bazı bakanlar, askeri ve sivil yetkililer, kurum, kuruluş ve örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Korgeneral Savaş, bayramlaşmaya gelen çocuklara da armağanlar verdi.

Öte yandan, KKTC Polis Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı'nın huzur içinde kutlanması için tüm önlemlerini aldı. Polis örgütü, gelecek şikayetleri veya talepleri değerlendirmek ve anında vatandaşa hizmet verebilmek maksadıyla "155 Polis İmdat", "199 İtfaiye", "156 Alo Narkotik" ve diğer telefon hatları ile 24 saat halkın hizmetinde olacak.

Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, kendilerini ve halkı derin üzüntüye boğan, ülkeyi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarına hep birlikte "dur" diyebilmek için aldıkları tedbirlerin yanında halkın da yardım ve desteğine ihtiyaçları olduğuna inandığını kaydetti.

Meteoroloji Dairesi ise, bayramda ülke genelinde havanın açık olacağını ve sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement