Kosovalı Gaziler, Otoyol Törenini Bastı - Son Dakika
Dünya

Kosovalı Gaziler, Otoyol Törenini Bastı

Kosovalı Gaziler, Otoyol Törenini Bastı

UÇK gazileri, Arnavutluk'un bağımsızlığının 100'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Arnavutluk ile Kosova'yı bağlayan otoyolu bastı.

28.11.2012 00:33  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, Arnavutluk'un bağımsızlığının 100'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Arnavutluk ile Kosova'yı bağlayan otoyolun bir bölümünün açılışı için yapılan tören yerini bastı.

Eski UÇK komutanlarından milletvekili Fatmir Limaj'ın daha önce beraat ettiği bir davada Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki adalet misyonu EULEX tarafından yeniden gözaltına alınması nedeniyle protesto düzenleyen gaziler, tören yerini dağıttı. Öfkeli gaziler, milletvekili Limaj ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep etti.

İptal edilen törene, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa olay nedeniyle gelmedi. Törene katılan ABD ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçileri, olay yerinden apar topar ayrıldı.

Kosova'nın orta kesimindeki Malişeva şehri yakınlarında ABD-Türkiye ortaklığı Bechtel-Enka tarafından inşa edilen Kosova'nın ilk otoyolunun 60 kilometrelik bölümü,

tören yapılmadan araba sürücüleri tarafından açıldı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosovalı Gaziler, Otoyol Törenini Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement