Küçük, Ubp'de Yeniden Genel Başkan Oldu - Son Dakika
Dünya

Küçük, Ubp'de Yeniden Genel Başkan Oldu

Küçük, Ubp\'de Yeniden Genel Başkan Oldu

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 19'uncu olağan kurultayında halen bu görevi sürdüren KKTC Başbakanı İrsen Küçük yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

22.10.2012 10:37

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 19'uncu olağan kurultayında halen bu görevi sürdüren KKTC Başbakanı İrsen Küçük yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Kurultayda, halen parti genel Başkanlığını yürüten İrsen Küçük ile, partinin Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif yarıştı. Başbakan İrsen Küçük oy veren 1402 delegenin 704'ünü, rakibi Ahmet Kaşif ise, oyların 690'ını aldı. 8 oy ise geçersiz sayıldı. Genel Başkanlık için oy sayımının tamamlanması ardından açıklama yapan divan Başkanı Hüseyin Özgürgün, 704 oy alan İrsen Küçük'ün Parti Genel Başkanı seçildiğini açıkladı. Sonuçların açıklanması ardından salonda ortam gerildi ve tartışmalar çıktı. Polisin müdahalesi ile olaylar sakinleştirildi. Divan Başkanı Özgürgün, itiraz edilmesi halinde mahkeme yolunun açık olduğunu söyledi. Sonucun duyurulması ardından teşekkür konuşması yapan Genel Başkan Başbakan İrsen Küçük, sonucun hayırlı olmasını diledi, partililere birlik-beraberlik çağrısı yaptı. İrsen Küçük, konuşmasının sonunda kendisini destekleyenlere teşekkür de etti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan Ahmet Kaşif ise, parti tüzüğünün açık olduğunu ve duyurulan sonucun tüzüğe uymadığını savundu. Kaşif, "Bundan sonra parti içinde demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi. Kaşif, parti tüzüğü gereği neyse onun yapılması çağrısında da bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Küçük, Ubp'de Yeniden Genel Başkan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement