Lübnan'daki Yabancılar, Ülkeyi Terketmeye Başlıyor - Son Dakika
Dünya

Lübnan'daki Yabancılar, Ülkeyi Terketmeye Başlıyor

Lübnan\'daki Yabancılar, Ülkeyi Terketmeye Başlıyor

Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri, Lübnan'daki vatandaşları derhal ülkeyi terketmelerini isterken Ankara'nın henüz bu yönde bir karar almadığı, konuyu değerlendirdiği belirtiliyor Lübnan'da aralarında Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in de...

16.08.2012 12:44

Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri, Lübnan'daki vatandaşları derhal ülkeyi terketmelerini isterken Ankara'nın henüz bu yönde bir karar almadığı, konuyu değerlendirdiği belirtiliyor Lübnan'da aralarında Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in de bulunduğu 30 kadar kişinin kaçırılması olayı üzerine Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri, Lübnan'daki vatandaşları derhal ülkeyi termetmelerini istedi. Ankara'nın, ise, konuyu değerlendirdiği ifade ediliyor.

Lübnanlı Şii Mikdad Aşireti, bir mensubunun Şam'da kaçırılmasına misilleme olarak Lübnan'da iki düzine Suriyeli'nin yanısına Aydın Tufan Tekin ile bir Suudi vatandaşını kaçırması üzerine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar, Lübnan'da bulunan vatandaşlarından derhal ülkeyi terk etmelerini istedi.

Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ayrıca vatandaşlarına Lübnan'ı ziyaret etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu arada, Türkiye'nin ise, henüz bu yönde bir karar almadığı ifade ediliyor.

Ankara'daki diplomatik kaynaklar, "Böyle bir karar henüz yok. Konu değerlendiriliyor" dediler. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Lübnan'daki Yabancılar, Ülkeyi Terketmeye Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement