İsrail Başbakanı Netanyahu: Uluslararası Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail Başbakanı Netanyahu: Uluslararası Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz

İsrail Başbakanı Netanyahu: Uluslararası Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz
11.07.2014 21:43  Güncelleme: 09:24

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridine düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 670'den fazla kişinin yaralandığı İsrail'in "Koruyucu Hat" adını verdiği operasyonla Salı gününden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi.

Gazze Şeridi'ne 4 gündür sürdürülen saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen bu saldırılardan vazgeçmeyeceklerini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve bazı Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri yaptığı söyleyen Netanyahu, "Hiçbir uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi. Gazze'ye düzenlenen operasyonlarda binden fazla hedefin vurulduğunu kaydeden Netanyahu, Gazze'den atılan roketler durana kadar ve İsrail vatandaşlarının güvenliği sağlanana kadar durmayacaklarını belirtti.

Hamas güçlerini, Gazzeli sivillerin arkasına saklanmakla ve onları insan kalkanı olarak kullanmakla suçlayan Netanyahu, sivillerin hayatını kaybetmesinden Hamas'ı sorumlu tuttu. İsrail'in Gazzeli sivillere bir zarar gelmemesi için azami gayret gösterdiğini iddia eden Netanyahu, bunun karşılığında Hamas'ın İsrailli sivilleri hedef aldığını söyledi.

Salı gününden beri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 105 kişi hayatını kaybederken 670'den fazla kişi de yaralandı. - TEL AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu: Uluslararası Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz - Son Dakika


Advertisement