Rus İHA'sı Ukrayna'nın Odessa limanını vurdu - Son Dakika
Dünya
BBC

Rus İHA'sı Ukrayna'nın Odessa limanını vurdu

Rus İHA\'sı Ukrayna\'nın Odessa limanını vurdu

Ukraynalı yetkililer, Rus bir insansız hava aracının Odessa'nın güneyindeki limanı ve endüstriyel tesisleri vurduğunu ve yangın çıktığını açıkladı. Saldırı sonucunda bir tahıl deposu zarar gördü. Ukrayna Hava Kuvvetleri daha önce de Rus İHA'larının Tuna nehri üzerindeki ana limanlara doğru uçtuğunu bildirmişti. Rusya, Ukrayna ile tahıl anlaşmasından çekildikten sonra Ukrayna limanlarını hedef almaya başladı. Ayrıca Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına yönelen gemilere de tehditlerde bulundu. Bu nedenle Tuna nehri Ukrayna tahılının ihracatı için önemli bir alternatif haline geldi.

02.08.2023 08:13

Ukraynalı yetkililer bir Rus insansız hava aracının Odessa'nın güneyindeki limanı ve buradaki endüstriyel tesisleri vurduğunu, saldırının ardından yangın çıktığını açıkladı.

Yerel yetkili Oleh Kiper saldırıda bir tahıl deposunun zarar gördüğünü de belirtti, Ukrayna ordusunun ilerleyen saatlerde daha detaylı bilgi vereceğini ekledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri daha erken saatlerde de Rus İHA'larının Tuna nehri üzerindeki ana limanlardan İzmail'e doğru uçmakta olduğunu bildirmişti.

Rusya, Ukrayna ile yaptığı, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in de arabulucu olduğu tahıl anlaşmasından geçen ay çekilmesinin ardından, Ukrayna limanlarını hedef almaya başladı.

Rusya ayrıca Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına yönelen gemileri de hedef alma tehdidinde bulundu.

Bu nedenle Tuna nehri Ukrayna tahılının ihracatı için önemli bir alternatif oluşturuyor.

Rusya 17 Temmuz'da, kendi gıda ürünlerinin satışı önündeki engellerin kalkmaması nedeniyle, geçen yıl Temmuz ayında başlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildiğini açıklamıştı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Rus İHA'sı Ukrayna'nın Odessa limanını vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement