Tekrar - Davutoğlu, Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri'yi Aradı - Son Dakika
Dünya

Tekrar - Davutoğlu, Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri'yi Aradı

Tekrar - Davutoğlu, Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri\'yi Aradı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, iki Türk rehineye ilişkin olarak Lübnan Başbakanı Mikati ve Meclis Başkanı Berri ile görüşürken Dışişleri Bakanı Davutoğlu, telefonla Berri'yi aradı Türkiye, Lübnan'da misilleme olarak kaçırılan iki Türk...

18.08.2012 17:55

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, iki Türk rehineye ilişkin olarak Lübnan Başbakanı Mikati ve Meclis Başkanı Berri ile görüşürken Dışişleri Bakanı Davutoğlu, telefonla Berri'yi aradı Türkiye, Lübnan'da misilleme olarak kaçırılan iki Türk vatandaşının serbest bırakılmasını sağlamak için Lübnan nezdindeki diplomatik girişimlerine hız verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri'yi telefonla ararken Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, Berri'nin yanısıra Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi.

Lübnan medyasına göre, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur'un ardından Başbakan Necip Mikati ve Parlamento Başkanı Nebih Berri ile görüştü.

Bu temaslarda hem Lübnan'da kaçırılan iki Türk vatandaşı, hem de Mayıs ayında Suriye'de muhaliflerce rehin alınan Lübnanlı Şiiler konusu ele alındı.

-BERRİ, ANKARA'DAN "DAHA ÇOK ÇABA İSTEDİ"-

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Lübnan Parlamento Başkanı Berri'yi telefonda aradığı belirtilirken görüşme sırasında Berri'nin, sorunu çözmek için Ankara'nın "daha çok çaba ve işbirliğini yapması gereğini vurguladığı" kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Tekrar - Davutoğlu, Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri'yi Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement