Türk Doktorlar Kosova'da Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Dünya

Türk Doktorlar Kosova'da Şifa Dağıtıyor

Türk Doktorlar Kosova\'da Şifa Dağıtıyor

Kosova ile Türkiye Sağlık Bakanlıkları tarafından organize edilen 2. “Kosova-Türkiye Sağlık Haftası” bugün Priştine’de başladı.

04.05.2014 16:53

Kosova ile Türkiye Sağlık Bakanlıkları tarafından organize edilen 2. "Kosova-Türkiye Sağlık Haftası" bugün Priştine'de başladı.

Kalp, beyin, çocuk cerrahları, kulak-burun,kadın doğum uzmanları ve diğer branşlardaki uzman doktorlardan oluşan 22 kişilik Türk uzman doktor ekibinin katıldığı açılışta, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, Türkiye Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve diğer davetliler hazır bulundu. Priştine'deki Kosova Üniversite Klinikleri Hastanesi'nde (QKUK) düzenlenen "Kosova-Türkiye Sağlık Haftası" açılış toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Kosova Sağlık Bakanı Dr. Ferid Agani, Sağlık Haftası'nın, iki ülke arasında mükemmel olan sağlık alanındaki ilişkileri taclandıran önemli bir faaliyete daha başladıklarını kaydetti. Agani ayrıca, "İki kardeş ülke arasında sağlık alanındaki ilişki ver işbirliğini daha da derinleştirmekte kararlıyız. Bu faaliyet, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın, Kosova'da sağlık alanında insan ve profesyonel kapasitelerin artırılması ve güçlenmesine doğrudan yapılan önemli bir yatırımıdır" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner ise yaptığı açıklamada, ikincisini gerçekleştirilen Sağlık Haftası kapsamında kardiyovasküler cerrahi, gastroentereloji, onkoloji, anestezioloji, kulak-burun cerrrahi, plastik cerrahi, radyoloji, kardioloji gibi barnşlarda bir haftalık süre içinde eğtim vereceklerini kaydetti. Güner, "Buradaki amacımız, Kosovalı kardeşlerimize hem eğitimfde katıkda bukunmak, hem de sağlık sisteminin daha ileriye taşınmasına yardımcı olmaktır" diye belirti.

İki toplum arasında yüzyıllara dayanan çok köklü bir birliktelik ve kültürel beraberliğin mevcut olduğunu anımsatan Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, "Kosova -Türkiye Sağlık Haftası" açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye, Kosova'yı ilk tanıyan, bağımsızlığın hem öncesinde hem sonrasında her alanda destek veren, hem devletin hem ülkenin yapılanmasına ve kalkınmasına destek veren ülkelerin başında geliyor" dedi. Sağlık Haftası'nın, sağlıkta en önemli ve gerçekten etkin bir işbirliği sürdürülen alanlardan bir tanesi olduğuna işaret eden Büyükelçi Ozan, "Sağlık Bakanlığımız Kosova'ya çok büyük önem veriyor. Buraya gelen heyet de bunun bir nişanesi. Bu işbirliği, bilgi, tecrübe ve teknoloji alışverişi önümüzdeki dönemde de çok verimli bir şekilde devam edecektir. Biz buna ilişkin irademizi, isteğimizi Sağlık Haftası açılışı vesilesiyle Türkiye olarak bir daha vurgulamak isteriz " ifadesini kulandı.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalp cerrahı Korhan Artanlı ise "Kosovalı kardeşlerimize burada yapılamayacak kadar ağır ameliyatlarda destek olmak, buradaki eğitimlerini tamamlamak ve buradaki işbirliğinin devamı için burada olmaktan mutluyuz" dedi. Dr. Korhan Artanlı Priştine Devlet Hastanesinde 8 açık kalp ameliyatı yapmayı planladıklarını belirtti.

Açılış toplantısının ardından Türk uzman hekimler, Priştine devlet hastanesi olarak da bilinen Üniversite Klinikleri hastanesi'nde hastaları ziyaret ederek, hastalar konusunda Kosovalı meslektaşlarından bilgi aldı. TİKA'nın katkılarıyla gerçekleşen "Kosova- Türkiye Sağlık Haftası " 10 Mayıs tarihine kadar sürecek. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Doktorlar Kosova'da Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement