Ukrayna televizyonu, "Kiev'deyim" diyen Kadirov'u yalanladı: Aslında Moskova'da! - Son Dakika
Dünya

Ukrayna televizyonu, "Kiev'deyim" diyen Kadirov'u yalanladı: Aslında Moskova'da!

Ukrayna televizyonu, "Kiev\'deyim" diyen Kadirov\'u yalanladı: Aslında Moskova\'da!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal kararı sonrasında binlerce Çeçen askeri bölgeye gönderen Ramazan Kadirov, savaşın 22'nci gününde açıklamalar yaptı. Öte yandan Ukrayna basını, geçtiğimiz gün Kiev'e gittiği öne sürülen Kadirov'un aslında Rusya'da olduğunu iddia etti.

17.03.2022 15:59  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en güvendiği isimlerden biri olan Çeçen lideri Ramazan Kadirov savaşın 22'inci gününde açıklamalarda bulundu. Kadirov, Çeçen savaşçıların da Rus işgaline katılmasıyla, Ukrayna'nın direnişinin "uzun zamanı kalmadığını" iddia etti. Çeçen lider, Kiev'i savunanları da uyarırken, 'Ya öleceksiniz ya da avlanacaksınız." dedi.

Kadirov, pazar günü Ukrayna'nın başkentinin kuzeyindeki Hostomel havaalanına yakın olduğunu iddia ederek, sosyal medya hesabından, 'Geçen gün Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şimdi daha da yakınız. Çok zamanınız kalmadı. Teslim olup yanımızda dursanız daha iyi… yoksa sonunuz yakın.' yazdı.

Ukrayna televizyonu, Kiev'deyim diyen Kadirov'u yalanlamıştı! İşte Çeçen liderden ilk açıklama

UKRAYNA KANALI YALANLADI: KADİROV RUSYA'DA

Geçtiğimiz günlerde, Çeçen televizyon kanalı Grozny, Kadirov'un karanlık bir odada Çeçen askerleriyle, askeri operasyonun detaylarını konuştuğu görüntüleri paylaşmış, görüntülerin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 7 kilometre uzağında çekildiği öne sürülmüştü. Ancak Ukraynalı bir gazete, Kadirov'un aslında Rusya'nın Grozni kentinde olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Kendisine 'Putin'in piyadesi' diyen 45 yaşındaki Çeçen liderin, üç oğlu da dahil olmak üzere 10 bin kişilik bir orduya liderlik ettiği söyleniyor. Uzmanlar, Kadirov'un ve Çeçen birliklerin savaşta ön plana çıkarılmasının, propaganda aracı olduğunu da öne sürüyor. Doğrulanmayan raporlar, Çeçen askerlerinin Kiev'in eteklerinde insanları öldürdüğünü ve onları evlerinden çıkmaya zorladığını da ileri sürdü. Kadirov, Rusya'nın yönettiği Çeçenistan Cumhuriyeti'nde de insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor.

Son Dakika Dünya Ukrayna televizyonu, 'Kiev'deyim' diyen Kadirov'u yalanladı: Aslında Moskova'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement