Berlin Büyükelçiliğinde Öğretmenler Günü Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika
Eğitim

Berlin Büyükelçiliğinde Öğretmenler Günü Resepsiyonu Düzenlendi

Berlin Büyükelçiliğinde Öğretmenler Günü Resepsiyonu Düzenlendi

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir resepsiyon düzenledi. Büyükelçi Ahmet Başar Şen, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin ülkenin geleceği için önemli bir rol oynadığını belirtti. Eğitim Ataşesi Erdal Karagöl ise öğretmenlerin insanların yetişmesinde büyük bir etkisi olduğunu ifade etti.

25.11.2023 00:03  Güncelleme: 00:17

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen resepsiyonda yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Şen, "Siz değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller, yarın ülkemizi şekillendirecek asli unsurlardır." dedi.

Öğretmenlerin faaliyetlerinin ülkenin geleceği için önemli olduğuna işaret eden Şen, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ulusları kurtaracak olan yalnız öğretmenlerdir." sözüne atıfta bulunarak bu nedenle öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Şen, Türkiye'nin çağdaş ve uygar devletler arasında varlığını sürdürmesinin gelecek nesillerin elinde olduğuna dikkati çekerek, "Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene bağlıdır. Ülkemizin istikbali için üstlenilen kutsal görev nedeniyle şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Berlin Eğitim Ataşesi Erdal Karagöl de insanoğlunun var olduğu günden bu yana kendisini yetiştiren ve geleceğe hazırlayan önemli insanları asla unutmadığını belirterek, "Bunlardan en önemlilerinden birisi de öğretmenlerimizdir." diye konuştu.

Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Ahmet Yesevi'yi, Mimar Sinan'ı yetiştirenlerin de öğretmenler olduğunu söyleyen Karagöl, "Bizlerin yetişmesinde olduğu gibi çocuklarımızın da yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza sevgisini, ilgisini, bilgisini, birikimini veren her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz." ifadesini kullandı.

Resepsiyonun ardından öğretmenlerden oluşan koro müzik dinletisi sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Berlin Büyükelçiliğinde Öğretmenler Günü Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement