Ders Yılına Hayırseverli Açılış - Son Dakika
Eğitim

Ders Yılına Hayırseverli Açılış

Ders Yılına Hayırseverli Açılış

İzmir'de 2011-2012 öğretim yılının ilk gününe hayırseverler damga vurdu.

19.09.2011 17:00

YENİ ÖĞRETİM YILININ İLK GÜNÜ BAĞIŞLARLA YAPILAN OKULLAR, SPOR SALONU HİZMETE AÇILDI

İzmir'de 2011/2012 öğretim yılının ilk gününe hayırseverler damga vurdu. Ders yılı açılış töreni hayırsever Aysel Baysak tarafından yaptırılan anaokulunda başladı, yine eğitim gönüllülerince yaptırılan spor salonu ve aradolu lisesinin hizmete açılmasıyla sürdü.

Vali Cahit Kıraç, "Eğitim alanında gerek göstergelerin iyileştirilmesinde, gerekse hedeflerimize ulaşmada hayırseverlerimizin katkısı büyük. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 36 bin öğretmenin görev yapacağı, 680 bin öğrencinin öğrenim göreceği öğretim yılının ilk ders yılı bugün çaldı. Okullar, öğrenci sesleriyle yeniden hayat bulurken, öğretim yılı ve ilköğretim haftası törenle başladı. Tören, hayırsever Aysel Baysak tarafından, merhum eşinin anısına Karşıyaka'da Atakent İlköğretim Okulu'nun yanında yaptırdığı Aysel- Salih Baysak Anaokulu'nda yapıldı. 4 derslikli anaokulunun da hizmete açıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, çağdaş eğitimin ancak sanatla, sporla, teknolojiyle birlikte verilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Üye, ilköğretimin insanı hayata hazırlayan en önemli basamağı olduğuna dikkat çekip, okulöncesi okullaşmada önemli yol katettiklerini kaydetti. Eğitimin çok önemli olduğunu ve bu okuldan ailesine, milletine hayırlı, başarılı çocukların yetişmesini istediğini belirken hayırsever Aysel Baysak ise, "Bu çocukların hayatlarının bir yerinde olacağımı bilmek de beni mutlu edecek" dedi.

Hayırsever Baysak'a teşekkür plaketi sunan Vali Cahit Kıraç, İzmir'de hızlı nüfus artışına karşın, eğitim yatırımlarına öncelik verildiğini söyledi. Kıraç, "Derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım gibi eğitimin birçok göstergesinde ülke ortalamasının üzerinde değerlere ulaşılmıştır. Okul öncesi eğitimed derslik başına 26 öğrenci, ilköğretimde 34, ortaöğretimde ise 35 öğrenci düşmektedir. Okul öncesinde öğretmen başına 28, ilköğretimde öğretmen başına 20, ortaöğretimde öğretmen başına 17 öğrenci düşmektedir. Okullaşma oranları okul öncesinde eğitimde yüzde 61, ilköğretimde yüzde 100, ortaöğretimde ise yüzde 88'dir. Mesleki eğitimde bu oran yüzde 50'idir, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Hedef yüzde 70'e ulaşmaktır. Çağın gerektirdiği teknik donanım, bilgisayar kullanımı, internete erişim gibi konularda ileri düzeydeyiz" diye konuştu.

Kıraç, velilerden çocuklarının okullarla sıkı bağlar kurmalarını isterken, hayırseverler katkılarının 2003-2011 arasında 153 protokelle 212 milyon 85 bin liralya ulaştığını söyledi. Kıraç, "Eğitim alanında gerek göstergelerin iyileştirilmesinde, gerekse hedeflerimize ulaşmada hayırseverlerimizin katkısı büyük. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Kıraç ve Üye, öğleden sonra da hayırsever çift Gülen- Cihat Kora'nın yaptırdığı bir başka tesisi hizmete açtı. EV-KA 5'te yer alan Gülen Kora İlköğretim Okulu bahçesinde Cihat Kora tarafından yaptırılan, Cihat Kora Spor Zalonu'nu hizmete açtı. Kıraç, Kora çifti ve ailesine eğitime katkılarından dolayı teşekkür edip plaket verdi. Gülen Kora İÖO'nda öğretmenlik yapmış, iki kızı da bu okuldan mezun olmuş AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'nın da katıldığı açılışta trambolin gösterisi büyük beğeni topladı. Öğretim yılı açılış töreni Narlıdere Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi'nin hizmete açılması ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Ders Yılına Hayırseverli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement