Yıldırım Belediyesi'nin Molla Yegan Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Eğitim

Yıldırım Belediyesi'nin Molla Yegan Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Yıldırım Belediyesi\'nin Molla Yegan Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Yıldırım Belediyesi'nin hizmete açtığı Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet programında yazar Orhan Toker ve TRT Çocuk sunucusu Hüseyin Goncagül konuşma ve gösteri yaptı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

10.09.2023 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Molla Yegan Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

BURSA - Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi'nin ilk mezunlarının heyecanlarını paylaştı.

Yıldırım Belediyesi'nin hizmete açtığı Molla Yegan Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Çocuklar diplomalarını alırken gurur dolu anlar yaşadı. Yazar Orhan Toker, 'Dijital Çağda Anne Baba Olmak' üzerine ebeveynlerle konuşurken, TRT Çocuk Sunucusu ve Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ise gerçekleştirdiği çocuk tiyatrosu ile çocukları kahkahaya boğdu.

Program sonunda mezun olan öğrenciler aileleri ile birlikte etkinlik alanında hatıra fotoğrafı çektirirken, mezuniyet programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, eğitim dönemini başarıyla tamamlayan minikleri tebrik etti.

Molla Yegan Çocuk Üniversitesi'nin çocukları Türkiye Yüzyılı vizyonuna hazırlayacak bir eğitim yuvası olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Molla Yegan'ın ders verdiği 6 asırlık Molla Yegan Medresesi'ni yarınlarımızın teminatı evlatlarımız için, Çocuk Üniversitesi'ne dönüştürdük. Biz bir hayal kurduk. Osmanlı'nın ilk döneminde birçok müderrisin yetiştiği bu mekanı aslına döndürerek geçmişi geleceğe bağladık. 'Köklerden- geleceğe' diyerek, yeni Fatihlerin yetişeceği bir mekanı sehrimize kazandırdık. İstedik ki bu mekandan istifade eden çocuklar, tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi çağının ve akranlarının ilerisinde olsun. O yüzden bu mekana gelen 6-12 yaş grubu çocuklarımıza kimyadan tutun da uzaya kadar 23 farklı branşta eğitimler veriyoruz. Bugün de Molla Yegan Çocuk Üniversitesi'nde eğitim alan bin 400 evladımızı mezun ediyoruz. Mola Yegan Çocuk Üniversitesi Türkiye'nin son 20 yılda geldiği noktayı özetleyen önemli bir eserdir. Burası; bilim adamı, astronot, pilot, mühendis ve sanatçıların yetişeceği yerdir. Burası Türkiye Yüzyılı'nın filizidir. Çocuklarımızı destekleyen tüm ailelerimizi tebrik ediyorum ve Çocuk Üniversite'mizde verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Yıldırım Belediyesi'nin Molla Yegan Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement