3. Köprü İhalesine Teklif Gelmedi(2) - Son Dakika
Ekonomi

3. Köprü İhalesine Teklif Gelmedi(2)

3. Köprü İhalesine Teklif Gelmedi(2)

İstanbul boğazında yapılması planlanan 3 İstanbul boğazında yapılması planlanan 3.Köprü ihalesini de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ihalesine teklif gelmedi.

10.01.2012 15:08

İstanbul boğazında yapılması planlanan 3 İstanbul boğazında yapılması planlanan 3. Köprü ihalesini de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ihalesine teklif gelmedi. İhale Komisyonu, saat 14.00 itibariyle ihaleye teklif veren firmanın bulunmadığını açıkladı.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı İhsan Akbıyık, "İhale süreci saat 14.00 itibariyle tamamlanmıştır. Teklif almayan bir ihale sona ermiştir. Bundan sonra yapılacak bir şey yok. Bu süreç bitti bundan sonra yenisi başlayabilir" dedi.

İstanbul'a yapılması planlanan 3'üncü Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyol Projesinin ihale sürecinin yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünde toplanıldı. Burada bir açıklama yapan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı İhsan Akbıyık, "Uzun süredir ihalesi düşünülen ve konuşulan 3'üncü Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin yapmak üzere bugün biz Karayolları Genel Müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı yaparak ihale salonuna geldik. Saat 14.00 itibariyle tekliflerin verilmesi gerekirdi. Bu saate kadar teklif gelmedi. Bundan sonraki aşamada komisyon kararını yazarak üst makamlarına iletecek. Genel müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın yönlendirmeleriyle bundan sonraki aşamalardaki çalışmalarımız devam edecek" açıklamalarında bulundu.

Gazetecilerin Bakan Binali Yıldırım'ın "teklif veren olmazsa biz yolumuza devam ederiz. İkinci bir öngörümüz var dedi' yönündeki açıklamalarını anımsatması üzerine, "Bakan Yıldırım'ın taktirleri neticesinde biz yönleneceğiz" dedi.

Yeni bir ihale sürecinin sorulması üzerine "bunları hep görüşeceğiz. Biz ihale komisyonu olarak karar verme durumunda değiliz. Katılım olmadığından medyaya durumu açıklamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Akbıyık, gazetecilerin konuyla ilgili ısrarlı soruları üzerine, "İhale süreci saat 14.00 itibariyle tamamlanmıştır. Teklif almayan bir ihale sona ermiştir. Bundan sonra yapılacak bir şey yok. Bu süreç bitti bundan sonra yenisi başlayabilir" dedi.

-İKİ KEZ ERTELENMİŞTİ-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 3'üncü Boğaz Köprüsü işini 8 Mart 2011'de ilan etmişti. Daha önce Yap-İşlet-Devret Modeli ile 23 Ağustos 2011'de yapılacağı açıklanan ihalenin şartnameyi satın alan şirketlerin erteleme talebinde bulunmaları üzerine bugün yapılmasına karar verilmişti.

-ÖZELLİKLERİ-

3'üncü Köprü 2x4 karayolunun yanı sıra 2x1 demiryolunu da içerecek. Marmara Bölgesi'nin trafiğini önemli ölçüde rahatlatması planlanan üçüncü köprü projesinin uzunluğunun 414 kilometreyi bulması planlanıyor.(ANKA/SON)

(EBR/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 3. Köprü İhalesine Teklif Gelmedi(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement