"Al Capone'ların Artık İşi Daha Zor" - Son Dakika
Ekonomi

"Al Capone'ların Artık İşi Daha Zor"

"Al Capone\'ların Artık İşi Daha Zor"

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, 141 Kişinin Sertifika Almaya Hak Kazandığını Belirtti.

21.02.2011 10:50

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, 141 kişinin muhasebenin; hile, iç denetim, strateji, değerleme ve yabancı sermayeli şirket alanlarında uzmanlaşarak, sertifika almaya hak kazandığını belirtti İstanbul Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, 141 kişinin muhasebenin; hile, iç denetim, strateji, değerleme ve yabancı sermayeli şirket alanlarında uzmanlaşarak, sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Arıkan, "Ünlü Al Capone'u da uzman bir muhasebeci yakalamıştı. Artık meslektaşlarım, tüm şirketlere daha yetkin hizmet vermeye hazır" diye konuştu.

İSMMMO Başkanı Arıkan, aylarca süren ve yüzlerce saati aşan dersler sonucu "Bağımsız Adli Muhasebe", "İç Denetim", "Stratejik Yönetim Muhasebesi", "Yabancı Sermayeli Şirketlerde Muhasebe", "Şirket ve Marka Değerleme" alanlarında meslek mensubu 141 kişinin eğitimlerini başarıyla tamamladığını açıkladı. Arıkan, zamanında ünlü suçlu Al Capone'u bile uzman bir muhasebecinin yakaladığını anımsatarak; bu önemli alanlarda uzmanlaşan meslektaşlarının katkısıyla, örneğin işletmelerde hile yapmanın artık zorlaşacağını ya da kriz şartlarında bile iç denetimle yanlışlıklarının ve yolsuzlukların önüne geçilmesinin kolaylaşacağını vurguladı.

-YÖNETİM MUHASEBESİNİN MESLEK İÇİNDEKİ ÖNEMİ ARTTI-

Yönetim muhasebesinin meslek içindeki öneminin arttığını, yöneticilerin karar alma süreçlerini doğrudan şekillendirdiğini vurgulayan Arıkan, "Küreselleşen ekonomi, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortamda artık meslektaşlarımız yabancı sermayeli şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda da kaliteli ve katma değeri yüksek hizmet sunacaklardır. Benzer şekilde sertifikasını alan uzman meslektaşlarım sayesinde şirket, finansal varlık, gayrimenkul, marka ve diğer maddi olmayan duran varlıkların değerlerinin belirlenmesinde de profesyonel sonuçlar alınabilecektir" dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği değişimin bu anlamda da önemli olduğunun altını çizen Arıkan, meslekte "denetim" sürecinin yaşamsal önemini çok iyi bildiklerini, İSMMMO Akademi aracılığıyla uzmanlaşma yolunda atılan bu adımların da zamanlama açısından hedefi 12'den vurduğunu söyledi.

İSMMMO Akademi'de yeni sertifika programlarının açıldığını ve eğitim programlarının çeşitlendirildiğini de belirten Arıkan, "Buradan sesleniyorum, vergi için muhasebe döneminden; bilgi, denetim ve uzmanlık için muhasebe döneminin startını çoktan verdik. Şimdi bunun meyvelerini topluyoruz. Sertifikalı meslektaşlarımla çalışan işletmeler de bunun kazanımlarını bire bir hissedeceklerdir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 'Al Capone'ların Artık İşi Daha Zor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement