"Altın Artık Güvenilir Liman Değil" - Son Dakika
Ekonomi

"Altın Artık Güvenilir Liman Değil"

"Altın Artık Güvenilir Liman Değil"

Ünlü yatırımcı Soros, altına yatırım yapanları üzecek.

09.04.2013 10:24  Güncelleme: 10:32

Altının artık güvenilir liman olmadığını savunan ünlü yatırımcı Soros, "Geçen yıl euro çökmeye yaklaşınca altın da düştü, çünkü insanlar ilk altınlarını satıyorlar" dedi.

Altının bir yatırım aracı olarak güvenilirliği tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Hong Kong'daki 'South China Morning Post' gazetesine bir röportaj veren ünlü yatırımcı George Soros, altının artık güvenilir liman olmadığını söyledi.

Soros, "Altının en güvenli liman olması gerekirdi. Ancak geçen sene euro para birimi çökmeye yaklaşınca altın da düştü, çünkü insanlar bir şey satmaları gerektiğinde altın sattılar. Böylece altın da bütün diğer yatırım araçlarıyla birlikte değer kaybetti" diye konuştu.

'ELDEKİ ALTINLARI SATIYORLAR'

Soros, "Altının güvenli liman özelliği yok oldu. Altının güvenilir olmadığı kanıtlandı. Bu hayal kırıklığı nedeniyle de insanlar ellerindeki altın yatırımlarını azaltıyorlar" diye ekledi.

ALTIN FİYATINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYOR

Her şeye rağmen merkez bankalarının altın almaya devam edeceğini belirten Soros, "Bu yüzden de altın fiyatlarının düşmesini beklemiyorum" dedi. Bir kriz beklentisi olduğu anda altın fiyatlarında sıçramalar gerçekleştiğini aktaran Soros, "Altın bu nedenle günlük işlemlerde dalgalanma görebilir. Uzun dönem içinse geçerli bir trend yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi 'Altın Artık Güvenilir Liman Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement