Ankara Sanayi Odası'nın da Bankası Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Ankara Sanayi Odası'nın da Bankası Oldu

Ankara Sanayi Odası\'nın da Bankası Oldu

Ankara Sanayi Odası (Aso) Başkanı Zafer Çağlayan,"40 Yıl Düşünsem Bir Gün Aso'nun Banker Olacağı, Banka Bahibi Olacağı Aklıma Gelmezdi. Ama Bizim Bankamız, Hortumcu Bankalara Benzemeyecek" Dedi

25.05.2007 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan,”40 yıl düşünsem bir gün ASO'nun banker olacağı, banka bahibi olacağı aklıma gelmezdi. Ama bizim bankamız, hortumcu bankalara benzemeyecek” dedi

Ozon tabakasına zarar verdiği tespit edilen halon gazlarının kontrol altını alınması ve kontrollü olarak bertaraf edilebilmesi amacıyla, ASO tarafından 1. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Türkiye Halon Bankası, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

ASO Başkanı Çağlayan, açılışta yaptığı konuşmada, halon bankası ile aslında sanayicilerin çevreye ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Sanayicinin görevinin sadece yatırım, üretim ve istihdam yaratmak olmadığını, çevre ile ilgili konulara da hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Çağlayan, ASO'nun bu konuda sorumlu davrandığını 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki arazinin yarısından fazlasının yeşil alan olduğunu kaydetti.

Çevre ile ilgili çalışmaların son derece önemli olduğunu belirten Çağlayan, bu konuda zaman zaman sıkıntılar yaşandığını Çevre ve Orman Bakanlığı ile zaman zaman iletişim kopuklukları olduğunu bildirdi. ASO'nun, oda bünyesinde çevre konusunda ilk komisyon oluşturan kuruluşlardan olduğuna da vurgu yapan Çağlayan, oda bünyesinde 15 yıldan bu yana bir çevre komisyonu bulunduğunu ve her yıl çevreye duyarlı firmaları da ödüllendirdiklerini söyledi.

Çağlayan, kurdukları halon bankası ile ilgili görüşlerini aktarırken de “40 yıl düşünsem bir gün ASO'nun banker olacağı, banka sahibi olacağı aklıma gelmezdi. Ama bizim bankamız, hortumcu bankalara benzemeyecek. Bizimki daha başarılı, daha iyi hizmetler verecek. Bu bankanın açılışından sonra ben ve Nurettin Bey başta olmak üzere, sanayicilerin yürüyüşü de değişebilecektir” dedi.

ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında, bankanın kuruluşu hakkında bilgi verirken, sanayicilerin çevreye olan duyarlığını vurguladı. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri İhsan Çörtoğlu ise Türkiye'de çevre konusunda çok büyük bir gelişme bulunduğunu ifade etti.

Bu konudaki mevzuatın Avrupa ile kıyaslandığında belkide tamamıyla uyumlaştırıldığının görüleceğini belirten Çörtoğlu, çevre sorunlarının verilecek cezalarla önlenecek konular olmadığını, karşılıklı anlayış ve dayanışma ile çözülebilecek konular olduğunu vurguladı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Türkiye Halon Bankası, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sektereri İhsan Çörtoğlu ile ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Özdebir tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı.

YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI

Daha sonra Bakan Pepe'ye banka ile ilgili bilgi verilirken, bir de yangın söndürme tatbikatı izlettirildi.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Türkiye Halon Bankasıyla, Türkiye'de birçok yetkisiz kullanıcının elinde bulunan halon gazlarını toplayarak bunları saflaştırmak ve yetkili kullanıcıların hizmetine sunmak amaçlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ankara Sanayi Odası'nın da Bankası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement