Avrupa Colgate Diş Macununu Topluyor - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa Colgate Diş Macununu Topluyor

Avrupa Colgate Diş Macununu Topluyor

İspanya'da, Türkiye, Brezilya, Mısır ve Tayland'dan İthal Edilen Colgate Marka Diş Macunları, İnsan Sağlığına Zararlı Madde Bulundurdukları Gerekçesiyle Piyasadan Toplanıyor.

11.07.2007 03:47

İspanya’da, Türkiye, Brezilya, Mısır ve Tayland’dan ithal edilen Colgate marka diş macunları, insan sağlığına zararlı madde bulundurdukları gerekçesiyle piyasadan toplanıyor.

İspanya Sağlık Bakanlığı Kalite Kontrol ve Araştırma Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan incelemeler sonucu bazı Colgate marka diş macunlarında ’dietilenglico’ adlı ve insan sağlığına zararlı kimyasal madde bulundu. Sözkonusu kimyasal maddenin böbrek hastalıklarına ve sinir sistemini olumsuz yönde etkileyerek ağır depresyonlara neden olduğu bildiriliyor.

YASAL OLMAYAN YOLLARDAN: AB’nin ithalat mevzuatlarına uygun olmadığı tespit edilen diş macunlarının İspanya’ya yasal olmayan yollardan sokulduğu ileri sürülüyor. Sağlık Bakanlığı ve tüketici kuruluşları tarafından yapılan araştırmalar sonucu, bu diş macunları kutusunda İspanyolca açıklama bulunmadığı tespit edildi. İspanyolca açıklama yapılmayan ürünlerin ithal edilip pazara sürelemeyeceğini belirten tüketici kuruluşları ve sendikalar, hükümeti gerekli tedbiri almadığı için ağır bir dille suçluyorlar. Öte yandan, Colgate marka ithal diş macunlarının, Valencia bölgesinde yerel hükümet tarafından yüksek miktarda satın alınarak devlet hastanelerinde bedava dağıtıldığı öğrenildi.

İTALYA’DA DA TOPLATILDI: İtalya’da 20 bin tüp diş macunu, toksik madde içerdiği şüphesiyle toplatıldı. Colgate firması tarafından üretilen diş macunlarının Türkiye’de de satışa sunulduğu belirtildi. İtalyan polisi, Colgate firması tarafından üretilen 20 bin tüp diş macununu piyasadan toplattı. Ülke genelinde 55 dükkandan toplatılan diş macunlarının inceleme altına alındığı bildirilirken, olayın diş macununu içeriğinde sağlığa zararlı toksik madde bulunduğu yönündeki şüphe nedeniyle meydana geldiği açıklandı.

Colgate  Türkiye: Bizimle ilgisi yok

COLGATE Palmolive Türkiye yetkilileri, Colgate tarafından Türkiye için üretilen diş macunlarının en yüksek kalite standartlarına sahip ve tamamen güvenli olduklarını belirtti. Yetkililer, tüketicilerin orijinal Colgate diş macunu satın alırken dikkat etmesi gerekenleri, "Diş macunu kartonlarında Türkçe ürün bilgileri bulunmalı. Paketlerimizin üzerinde firmamızın adı ve adresi bulunmalı" şeklinde sıraladı. Colgate, yasadışı sahte ürünlerin ne kadar ciddi bir problem olduğunu ve yol açabilecekleri sağlık risklerinin farkında olduklarını kaydededen Colgate Palmolive açıklamasında, "Bu tarz sahte ürünlerin tüketiciye ulaşmasını engellemek için yasal kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Colgate’in bu yasadışı olayla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Colgate, yasal otoritelere destek vererek, yalnızca satış izni olan orijinal Colgate ürününün piyasada bulunması için çalışmaktadır" denildi. Konuyla ilgili soruları olan tüketiciler Colgate’in 0216 519 81 01 numaralı telefondan Danışma Hattı’ndan bilgi alabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Avrupa Colgate Diş Macununu Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement