Bakan Eker'den Milli Botanik Bahçesi Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eker'den Milli Botanik Bahçesi Açıklaması

Bakan Eker\'den Milli Botanik Bahçesi Açıklaması

Bakan Mehdi Eker, Ankara'ya yapılması planlanan Milli Botanik Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

22.12.2012 11:06  Güncelleme: 11:13

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara'ya yapılması planlanan Milli Botanik Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Eker, TEMA Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Gökyiğit'in İstanbul Ataşehir'de eşi Nezahat Gökyiğit adına yaptırdığı botanik bahçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Botanik Bahçesi hakkında bilgi alan Bakan Eker, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası (UNCCD) tarafından verilen

"Yaşam için Toprak" ödülünü TEMA Vakfı'nın almasından dolayı Gökyiğit'i kutladı.

Ankara'ya yapılması düşünülen Milli Botanik Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiği müjdesini veren Bakan Eker, projenin tamamlanmasından sonra yapımına başlanacağını açıkladı. Ankara'da kurulu Tohum Gen Bankası'nda 83 bin çeşit bitki türüne ait tohumların uygun şartlarda korunduğunu ifade eden Bakan Eker, Nihat Gökyiğit'i burayı incelemek üzere davet etti.

Eker daha sonra 50 hektar üzerine kurulu Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni gezdi. Seraları, fidanlıkları, tohum saklama ünitelerini ve sergi alanlarını gezen Bakan Eker, bir karayolu kavşağının bu şekilde değerlendirilmesinden çok etkilendiğini belirtti. Bakan Eker Türkiye'nin endemik bitkileri fotoğraf galerisi ile "Osmanlı kültüründe çiçeklerin yeri" konulu galerileri de inceledi.

Bakan Eker'e, Ankara'ya yaptırdığı botanik bahçesi için teşekkür eden Gökyiğit, Artvin Camili'de arıcılıkla ilgili projeleri ve çalışmaları hakkında da bilgi vererek destek istedi.

Muhabir: Bülent Karaaslan

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eker'den Milli Botanik Bahçesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement