Bakan Karaismailoğlu: "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir"

Bakan Karaismailoğlu: "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "19.

08.09.2021 18:35  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Karaismailoğlu: "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir"

ANKARA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi'ndeki, hem ilk altı ayda yüzde 12'lik ücret artışı hem de devam eden dönemlerdeki artışlarla enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi sevindiricidir" diye konuştu.

Bakan Adil Karaismailoğlu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne Bağlı İşyerlerine İlişkin 19. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık, 1 trilyon 115 milyar liralık ulaştırma ve haberleşme yatırımları yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Yüzde 62 oran ve 668,2 milyar liralık tutar ile aslan payını karayolları aldı. Son 19 yılda, bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 260 kilometrenin üzerine çıkardık" dedi.

2023 yılında bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin 500 kilometrenin üzerine çıkarılmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Bin 714 kilometre olan otoyol uzunluğumuza, bin 809 kilometre daha ekleyerek, 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. Yap-İşlet-Devret modeliyle 2023 yılına kadar toplam 6 proje ile 620 kilometre ve 2035 yılına kadar toplam 13 proje ile 3.726 kilometre daha otoyolu hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2003 öncesi 311 kilometre olan toplam köprü ve viyadük uzunluğumuzu 708 kilometreye çıkardık. Tünel uzunluğumuzu 50 kilometreden 617 kilometreye yükselttik. Kuzey Marmara ve Ankara- Niğde Akıllı Otoyollarımızı hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Tekirdağ Malkara- Çanakkale Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü inşaatımız hızla ilerliyor" diye konuştu.

29 Nisan 2015 tarihli protokol ile 6 bin 417 işçinin 5 Nisan 2016 tarihli ek protokol ile 3 bin 500 işçinin daimi kadroya geçtiğini hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, "Ücretlerinde de ciddi iyileştirmeler yapıldı. Bugün imzalanacak ve 19 bin 541 arkadaşımızı kapsayan 19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi'ndeki, hem ilk altı ayda yüzde 12'lik ücret artışı hem de devam eden dönemlerdeki artışlarla enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi sevindiricidir" açıklamasında bulundu.

Düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Bakan Karaismailoğlu: "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Karaismailoğlu: 'Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirilmemesi sevindiricidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.


Advertisement