Bakanlar Şimşek ve Yıldırım, Batman'da Çağrı Merkezi Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlar Şimşek ve Yıldırım, Batman'da Çağrı Merkezi Açtı

Bakanlar Şimşek ve Yıldırım, Batman\'da Çağrı Merkezi Açtı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Batman'da çağrı merkezi açtı.

25.07.2013 19:15

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Batman'da çağrı merkezi açtı.

Batman'da Bestcom Telekominikasyon Çağrı Merkezi'nin açılışını katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Mehmet Şemşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, açılış öncesi Vali Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, çözüm sürecinin bölgenin en önemli konularının başında geldiğini ve süreci zora sokacak hiçbir girişime fırsat vermediklerini ifade etti. Yıldırım, "Bu sorunun maliyeti bugüne kadar 400 milyar dolar oldu. Bu ciddi rakam kayboldu. 30 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Artık yeter. O paralar ülke kalkınmasında harcansaydı, 10 GAP, en az 4 Boğaz Köprüsü, 10 nükleer santral, yeni yapılan 40 havalimanı, 100 bin kilometrelik demiryolu yapılırdı. Ne oldu? Kimseye faydası yok. Şehitlerimiz oldu, sivil insanlarımızı kaybettik. Ocaklar söndü. Bu altın süreci aksatmadan sürdürmeye kararlıyız" dedi.

"BU İŞİN BOZULMASINI İSTEYENLER DE VAR"

Bakan Yıldırım, çözüm sürecinin bozulmasını isteyenlerin olduğunu da ifade ederek, "Maalesef bu çözüm sürecinde sekteye uğraması için gayret edenler de var. Tarihi önemi büyük bu çözüm sürecini başarıyla sonuçlandıracağız. Sadece bakanlığımızın 4 bin proje şantiyesi var. AB'nin en büyük projelerini gerçekleştiriyoruz. Mega projelere yönelik çalışmalarımız var. Düşünecek vaktimiz yok. Belediye başkan adaylığı için henüz kimsenin ismi ön planda değil" dedi.

Bakan Yıldırım, vefat eden Miletvekili Şerafettin Elçi'nin Şırnak Havalimanı'na verildiğini hatırlatarak, "Şerafettin Elçi, bölgede barış ve kardeşliğin olması gerektiğini sürekli dile getirirdi. İki yıl süreyle bakanlık yaptı. Merhum Elçi, 'Allah bana bir gün bu bölgede yol ve havalimanı gösterecek mi?' diyordu. Elçi, bunları gördü. Bu bölgede yaptığımız bölünmüş yollar, Batı'ya göre dört kat fazla. Tüm ömrünü bölgeye huzur için adayan, ciddi bir bedel ödeyen Şerafettin Elçi, 30 ay hapis yatmış. Hayatını bölgenin geleceğine adamış bir insanın adını şimdi doğduğu memlekette yaşatılması en büyük kadirşinaslıktır. Bu isim de Başbakanımızın önerisidir. Şırnak Havalimanı, Şerafettin Elçi olarak tescillenmiştir. Allah, mekanını cennet eylesin" dedi.

ŞİMŞEK: HERYER ŞANTİYE

Ulaştırma Bakanlığı'nın bölgede her yeri şantiye alanına dönüştürdüğü belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yıldırım'a teşekkür etti. Yerel yönetimlerin şehir merkezinde yapması gereken kavşakların Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Şimşek, "Bölgedeki huzur ve çözüm süreci yatırımların önünü açmıştır. Artık bölgeye rağbet var. Bu bölgede üretim ve ihracaat yapılması için altyapı eksikliklerini hızla gideriyoruz. Türkiye, Batı'nın gelişmiş ülkeleriyle arayı hızla kapatıyor. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

YILDIRIM KÜRTÇE KONUŞTU

Bakan Şimşek ile Yıldırım, daha sonra Bestcom Telekominikasyon Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çağrı merkezinde çalışanların sayısının 50 olduğunu öğrenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sayın Bakanım bu rakamın 500'e yükseltilmesini istiyoruz. 50 kişilik rakam yetersiz" dedi. Bakan Şimşek'in talebini tebessümle karşılayan Bakan Yıldırım, Kürtçe 'Ser sera,ser çawa' (Başım gözüm üstüne) diyerek çağrı merkezinin kurdelasını kesti. Çağrı merkezinde ilk görüşmeyi yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önce kendisini çağrı merkezinin bir elemanı olarak tanıttı. Ardından Bakan olduğunu söylediği telefondaki Murat Durmaz şaşırdı. Durmaz, Bakan'ın telefonundan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İlk kez Maliye Bakanı'nın karşıma çıkmasına sevindim" dedi. Bu arada Şimşek, telefon görüşmesinde bir müşteriye de 10 liralık konuşma paketinin satışını gerçekleştirdi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakanlar Şimşek ve Yıldırım, Batman'da Çağrı Merkezi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement