Başarılı Girişimciler, DPÜ'de Başarılarının Sırlarını Anlattı - Son Dakika
Ekonomi

Başarılı Girişimciler, DPÜ'de Başarılarının Sırlarını Anlattı

Başarılı Girişimciler, DPÜ\'de Başarılarının Sırlarını Anlattı

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Türkiye'nin tanınmış bazı başarılı genç girişimcileri, girişimcilik ve başarılarının sırlarını Kütahya'daki panelde anlattı.

24.12.2011 11:40

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencilerinin "yılın genç girişimcisi" olarak seçtiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Türkiye'nin tanınmış bazı başarılı genç girişimcileri, girişimcilik ve başarılarının sırlarını Kütahya'daki panelde anlattı.

DPÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) iş birliğiyle organize edilen "İçindeki Girişimciyi Harekete Geçir" başlıklı panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Ergun Özler'in üstendiği panele, Ali Sabancı ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Koton A.Ş Eş Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Yılmaz, Mynet Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve "yemeksepeti.com" CEO'su Nevzat Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Başarılarının sırlarını anlatan konuşmacılardan Sabancı, Genç Girişimciler Kurulu'nun kuruluşu ve amaçları hakkında bilgiler vererek, amaçlarının kendi deneyimlerini paylaşmak olduğunu bildirdi.

Girişimciliğin farklılığını anlatmaya çalıştıklarını, bunu da gençlerle paylaşarak yapabileceklerini düşündüklerini belirten Sabancı, şunları kaydetti:

"Girişimci doğulmaz, girişimci olunur. Yeter ki, biz girişimcinin olabilmesi için doğru eko sistemi kuralım. Sizden istediğimiz bir şey var. Bunlardan biri de icat çıkarın. Eski köye yeni adet getirin. Ülkemizin zenginlik kaynağı, genç nüfusumuzdur. Her yıl yaklaşık 800 bin kişi iş dünyasına iş aramaya çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz- Biz iş adamları, iş yaratamazsak bu 800 bin kişi ne olur-" Sevdiğiniz işi severek yapın. Bir aşkla yapmak önemlidir. Ben babamın hayalini gerçekleştirdim. Babamın hayalinde hep bir hava yolu şirketi kurmak vardı."

25 METREKARELİK DÜKKANDA İŞE BAŞLADIM

Gülden Yılmaz ise 25 metrekarelik dükkanında işe başlarken bazı hayallerinin bulunduğuna işaret ederek, "Kendimize göre hedefimiz vardı ve motivasyonumuz çok yüksekti. En önemli şey de buydu aslında. Yılmadan yıllarca çalışabilmek. Bir yerlere gelebilmek için gerçekten motivasyonumuz çok yüksekti. Bir yerlere gelebilmek istiyorduk. Hayatımızı değiştirmek için girişimci olduk. Zorluklar sizi bekliyor. Her girişimcinin hayatında da böyledir. Zor günler geçirebilirsiniz. Başarının sırrı yılmamak, nefes alıp tekrar devam etmektir" ifadelerini kullandı.

Nevzat Aydın, girişimci olarak elde ettiği övgü, başarı ve tecrübeyi başka girişimcilere de aktarabilmek, onların kendi rüyalarını paylaşmak adına bir takım yatırımları olduğu bilgisini verdi.

Emre Kurttepeli de sektöre giriş öyküsünü anlatarak, "Her gence en büyük tavsiyem, başkalarından faydalanın ama içinizde hepinizin iyi veya kötü kendi doğrusunu bildiğinizi ve inandığınızı düşünüyorum. Buradaki tek soru, onu çıkarabilecek cesaretiniz var mı yok mu- Eğer o cesaretiniz varsa girişimciliğe ilk adımı attınız. Benim için girişimcilik böyle başladı" diyerek düşüncelerini paylaştı.

Panelin ardından, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından Sabancı'ya "yılın genç girişimcisi" seçilmesinden dolayı plaket vererek, diğer katılımcılara üzerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabak hediye etti.

Panele, Kütahya Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Aslan, KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KÜTSO Yönetim Kurulu üyeleri, KÜTSO Kadın Girişimciler İl Kurulu (KAGİK) Başkanı Sevim Güral Olgun, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mustafa Telli, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başarılı Girişimciler, DPÜ'de Başarılarının Sırlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement