7500 TL'nin üzerindeki maaşlara zam var mı? AK Partili Elitaş'tan yanıt geldi - Son Dakika
Ekonomi

7500 TL'nin üzerindeki maaşlara zam var mı? AK Partili Elitaş'tan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında emekliler için müjdeli bir haber vermiş ve en düşük maaşın 7500 TL'ye yükseltileceğini duyurmuştu. Bugün Meclis'e gelen ve haftaya yasalaşması beklenen düzenlemeyle ilgili bilgiler veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yöneltilen soru üzerine "7500 TL'nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak" şeklinde cevap verdi.

24.03.2023 14:23  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşına zam yapacakları müjdesini verdi. Erdoğan "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 36,4 ORANINDA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdesi sonrası hazırlanacak düzenlemeyle 5500 lira olan en düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkacak. Böylece emekli aylıklarına yüzde 36,4 oranında zam yapılmış olacak.

DÜZENLEME HAFTAYA YASALAŞACAK

Erdoğan'ın müjdesini verdiği en düşük emekli maaşını 7500 TL'ye yükseltecek düzenleme bugün Meclis'e geldi. Haftaya yasalaşacağı açıklanan düzenlemeyle ilgili canlı yayında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş gündemdeki bir tartışmayla ilgili soruya da yanıt verdi.

"7500 TL'NİN ÜSTÜNDEKİ MAAŞLAR İÇİN DÜZENLEME YOK"

Bir gazetecinin "7500 TL'nin üzerinde olan emekli maaşlarına da zam yapılacak mı?" sorusuna AK Partili Elitaş, "Konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacak" cevabını verdi.

7500 TL'nin üstünde emekli maaşı alanlara zam yapılacak mı? AK Partili Elitaş yanıtladı
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş.

"EN ÇOK SSK'LILAR, BAĞKUR'LULAR FAYDALANACAK"

AK Partili Elitaş'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olacak. 11 milyon vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını düşünüyoruz. Bağkur'dan Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, SSK'dan en düşük emekli aylığı 5 bin 500 alanlar sayın Cumhurbaşkanımızın 2 gün önce verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak. En çok bundan faydalanacak olanlar SSK'lılar, Bağkur'lular olacaklar.

"6 MİLYON KISIM SANIRIM 2 BİN LİRAYA YAKIN ARTIŞTAN FAYDALANACAK"

Bu sene emekli olacağını planladığımız 2 milyon 250 bin EYT kapsamında gelen vatandaşlarımız da 5 bin 500 lira emekli maaşı alacaklar vardı. Onların da rakamı 7 bin 500 liraya çıkmış olacak. 11 milyona yakın bir vatandaş bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz. 6 milyon kısım sanırım 2 bin liraya yakın bir artıştan faydalanacak. 7 bin 500 liranın altında kim varsa 7 bin lira alanda 7 bin 500 liraya 5 bin 500 alanda 7 bin 500 liraya çıkmış olacak."

7500 TL\'nin üzerindeki maaşlara zam var mı? AK Partili Elitaş\'tan yanıt geldi

Son Dakika Ekonomi 7500 TL'nin üzerindeki maaşlara zam var mı? AK Partili Elitaş'tan yanıt geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • bedir arslan: peki hepisi aynı primimi ödedi 198 4 Yanıtla
  • ibrahim başaran: İYİ O ZAMAN SİZE DE OY YOK 106 43 Yanıtla
  • cemal aslan: Kimse yüksek prim ödemek istemez artık. 143 5 Yanıtla
  • Teoman Ökmen: Son 12 yılda rezalet bir ekonomi yönetimi gösteren iktidarın artık ne yapsa gidişi yine hızlanacaktır. Maharet vatandaşı açlık sınırındaki emekli veya asgari ücrete mahkum etmemektir. 98 41 Yanıtla
  • Uğur Türkiye: 5500 tl ye geciniyorduk arkadasın zoruna gitti herkes eşit olsun keske her emekli aynı maası alsa eşitlik olur 7500 iyi bir rahat ama kiraları arttırmasınlar 12 122 Yanıtla Ozay Metin: Neden adam okumuş maaşından daha çok vergi kesilmiş neden o aynı rakamı alacak.x kişiden 400 vergi keserken o adamdan 700 kesiyorsa denge kurulmalı öyle bedavadan herkes aynı olsun denmez. 72 2 TC Tabak: Cennet bile sema sema. Herkes hak ettiğinin karşılığını alacak. Kimse İslam'dan dem vurmasın. 50 1 Erhan Yılmaz: Uğur cahili ben çalışırken Devlete benim ssk pirimim seninkinden iki kat fazla kesilmiş şimdi aynı olsun diyorsun yapma ya o iş öyle olmaz kumbaraya sen 10 tl at ben 5 tl 30 sene sonra kumbaraları değiştirelim uyar mı anlamamışsındır zaten 33 1
  • Süleyman Bıçakoğlu: Zamyapmadığınız kışılerden oy alırsınız sıze yolkoruntu gule gule 110 19 Yanıtla
  • Serkan İlkeli : Yapılmaması lazım zaten.Yıllardır maaşı yüksek olanlarla düşük olanlar arasındaki fark aynı yüzdelik zam yüzünden muazzam açılmıştı.Şimdi fark biraz kapanacak. Hükümet harika bir iş yaptı.Biraz para vermedi diye oy vermeyeceksen verme. 14 87 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement