Dosso Dossi Fashion Show'a Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Dosso Dossi Fashion Show'a Doğru

Dosso Dossi Fashion Show\'a Doğru

Antalya’da 8-13 Ocak tarihleri arasında Expo Center’de düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show, İtalya’nın Portofino kasabasının konseptiyle 19’uncu kez kapılarını açıyor.

07.01.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 8-13 Ocak tarihleri arasında Expo Center'de düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show, İtalya'nın Portofino kasabasının konseptiyle 19'uncu kez kapılarını açıyor. Ünlü manken Victoria Secret meleği Lindsay Elansen'in baş manken olarak podyuma çıkacağı organizasyonda Rus ve Ukraynalı ziyaretçiler için alışveriş limitinin kaldırıldığı belirtildi.

Türkiye'nin en büyük moda organizasyonları arasında gösterilen Dosso Dossi Fashion Show, dünyaca ünlü Lindsay Ellingson'un boy göstereceği defileyle başlayacak. Geçmiş dönemlerde Miranda Kerr, Adriana Lima, Anna Chapman gibi isimleri podyumunda ağırlayan Dosso Dossi, 19'uncu kez kapılarını açmaya hazırlanırken, bu yılın konsepti ise İtalya'nın şirin kasabası Portofino olarak belirlendi.

Podyumda düzenlenen basın toplantısında konuşan Dosso Dossi CEO'su Hikmet Eraslan, Dosso Dossi'nin dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olduğunun altını çizerek, desteklenmesi halinde organizasyonun çok daha büyük ivme kazanacağını kaydetti. Organizasyonda normalde 5 bin kişiyi ağırladıklarını ama Rusya'daki krizi avantaja dönüştürmeleri nedeniyle yaklaşık 8 bin ziyaretçi beklediklerini vurgulayan ve podyuma çıkan 40 mankenin 60 kıyafet sergileyeceğini ifade eden Eraslan, iç stantlarda ise 400'e ulaşacağını belirtti.

AMBROSSİO'NUN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Bu yıl firmaların ilkbahar yaz kreasyonlarını tanıtacağını aktaran Eraslan, "Bütün firmalar yaklaşık 300-400 arası kreasyon hazırladılar. Bu da ortalama 30-40 bin ürünün olması demektir. İstanbul'daki bütün fabrikaların yaptığı kadar kreasyon demektir" dedi. Eraslan, organizasyonda yer alacağı duyurulan Victoria Secret meleği manken Alessandra Ambrossio'nun sözleşmeye uymaması nedeniyle mukavelesinin feshedildiği ve onun yerine ünlü manken Lindsay Ellingson ile anlaştıklarını kaydetti. Bu yıl baş mankende değişiklik olduğunu ifade eden Eraslan, "Lindsay Ellingson'u tercih etmemizin sebebi çok uyumlu olmasıdır. Ambrossio için bu organizasyonun riske atmama adına yapmamız gereken bir zorunluluktu. Sözleşmelerimizde gereken kuralları gereken hukuki şartları yerine getirmeyince bizde baş mankeni değiştirmeyi hissettik. Bu büyük organizasyonu hiçbir şekilde riske atamazdık. Bu anlamda Ellingson doğru bir adımdı. Bu tür davranışta bulunan insanlar için de bu büyük bir ders olur" dedi.

KONSEPT PORTOFİNO KASABASI

Organizasyondaki konsept hakkında da bilgi veren Eraslan, "Konseptimiz İtalya'daki bir kasaba Portofino olarak belirledik. Portofino dünyada bilinen önemli küçük ve şirin bir kasabadır. Bu konsepte Ellingson yürüyüş yapacak. Doktor Alban konser verecek. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. İlkbahar yaz kreasyonlarının tanıtımını yapacağız" diye konuştu.

'NO LİMİT'

Rusya'daki Ruble krizine de değinen Eraslan, şunları kaydetti:

"Biz minimum bir limitle müşterilerimize davet ediyoruz organizasyona. Şimdi bu limiti kaldırarak onların rahatlamasını istiyoruz. Biz bu yıl bütün müşterilerimize 'No limit' dedik. Gelsinler alışveriş yapsınlar. Yıllardır bizim çalıştığımızı insanların rahatlaması adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Düşündüğümüzden daha fazla katılım bekliyoruz. Bu uygulamanın turizmcilere de örnek olmasını bekliyorum. İlk periyotta fiyatlarını revize ederlerse iyi olacaktır. Bu da krizi avantaja çevirme anlamına gelecektir. Ayrıca başka bir ülkeye müşterilerimizi kaptırmama anlamına gelecektir. Dolayısıyla bunun bizim hızlı şekilde planlamalar yaparak gelecek sezon korkulu rüya değil mutlu bir süreç olacaktır."

Rusya ve Ukrayna'dan Antalya'ya gelecek olan tekstil alıcıları için minimum 15 bin dolar alım garantisini kaldıran Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Bu indirim Rus ve Ukraynalı tekstil alıcılarını psikolojik olarak rahatlattı. Bu yıl iki katı tekstil alıcısı bekliyoruz. Böylece iç piyasada durgunluk yaşayan Türk hazır giyim sektörüne de ciddi bir hareket katacağız" dedi.

DOSSO DOSSİ FASHİON SHOW

2005 yılında 11 firma ve 45 alıcının katılımı ile başlanan organizasyon 150 firma ve yaklaşık 5 bin alıcı rakamına ulaştığı, Antalya Expo Center'de düzenlenen fuar alanında Laleli, Merter, Osmanbey ve Çağlayan ağırlıklı olmak üzere tekstil üreticileriyle alıcıları bir araya getirileceği kaydedildi. Etkinlik sırasında dünyaca ünlü top modellerin katıldığı bir defile, ünlü şarkıcıların sahne aldığı konserler ve sürprizlerle dolu etkinliklerin düzenleneceği ifade edilirken, tekstil alıcılarının beraberlerinde aileleriyle birlikte geldikleri Antalya'da hem alışveriş hem de tatil yapma imkanı buldukları belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dosso Dossi Fashion Show'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement