İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gençler bizim. Bu gençliğe şu veya bu şekilde ayrım yapmak suretiyle kızma hakkımız yok" dedi.
Mutlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Girişimcilik Merkezi'nin 33 şube başkanlarının katılımıyla gerçekleşen lansman toplantısında, gençliğin gücü iyi yönde kanalize edilebilirse bütün dünya için kıymetli şeylerin çıkabileceğini söyledi.
Microsoft Akademi'nin kordinatörü ile görüştüğünü, akademinin genç girişimcilere eğitim verdiğini ve girişimcilere kendi programlarını, kendi yazılımlarını hazırlamalarını sağladıklarını dile getiren Mutlu, Microsoft'un söz konusu akademiden çıkan yazılımları dünyaya pazarladığını öğrendiğini anlattı.
Mutlu, şöyle konuştu:
"Kim sizin programınızı indirirse 1 lira kazanacaksınız. Şayet 1 milyon kişi sizin programınızı indirirse 1 milyon lira kazanırsınız. Peki bu işin dünyadaki payı pastası nedir diye sordum. Şu anda 100 milyar dolar olduğunu söylediler. Yani siz şu anda yaptığınız bu işle dünyadaki payı sadece bilişim sektöründe, ki siz bilişimciliğin dışıdaki alanlarda da girişimciliği destekliyorsunuz. Bu tabii ki sizleri zenginleştireceği gibi ülkemizin de gelişmesine kaynak oluşturacak. Bu 100 milyar dolardan 3-5 milyar doları neden ülkemize getirmeyelim?"
4. ve 5. sınıfta iken evlerinin bodrum katında renkli resimleri birbirine ekleyerek, bu görüntüleri beyaz perdeye aktarıp seslendirdiğini ve girişi 5 kuruştan sinema işletmeciliği yaptığı bilgisini veren Mutlu, girişimcilik deneyimlerinden bahsetti.
Mutlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Gençler bizim. Bu gençliğe şu veya bu şekilde ayrım yapmak suretiyle kızma hakkımız yok. Kızmanın ötesinde tabii ki üzülüyoruz ve bunlar netice itibariyle farklı şeyler düşünseler de devletin güçleriyle çatışma ortamına giren gençler ve bu ülkenin çocukları... Bir ele ihtiyaç var. Bu eli öncelikli ailesi, mutlaka çevresi ve devleti, toplumu ona uzatmalıydı. Biz de gençlik yaşadık, ben de gençliğimin getirdiği yıllar içerisinde eksiklerimin, hatalarımın, kusurlarımın nasıl olduğunun farkındayım. Belki beni de daha farklı yönlendirebilen mekanizmalar olsaydı, 1980 öncesindeki gençlik de yaşamış olduğu problemleri yaşamaz ve çok daha iyi bir gençliği, neslin, ülkenin ve dünyanın hizmetine sunabilirdik. Gençliğimizle yine de iftihar ediyoruz. Ama yapmamız gerekli olan şey 76 milyondan tek bir ferdini dahi sevgi dairesinin dışına çıkarmaksızın kendi yanımızda, bizimle birlikte göz göze, gönül gönüle, yan yana tutabilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde güçlü millet ve güçlü devlet olabileceğiz."
Genç MÜSİAD Başkanı Faruk Akbal ise 2002'de yola çıkan Genç MÜSİAD'ın bugün Türkiye genelinde 33, Avrupa'da ise 7 şubesi olduğunu; 2 bin 500'ü aşkın üyesi ile Türkiye'nin geleceğini inşa etmede önemli bir pay sahip olduğunu söyledi.
İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirdikleri MÜSİAD Girişimcilik Merkezi'nin iş fikri olan 30 gence her türlü ofis hizmetlerinin sağlandığı bir ortam olacağını aktaran Akbal, girişim için para bulunabildiğini, ofis bulunabildiğini, bunlardan çok daha kıymetli olanın bilen birinin kendileri ile yola çıkması olduğunu kaydetti. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?