Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Rekabet Soruşturması Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Rekabet Soruşturması Açtı

Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Rekabet Soruşturması Açtı

Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma başlattı.

30.01.2023 10:24  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili başlattığı soruşturmayı bugün internet sitesinden duyurdu. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"ÖN ARAŞTIRMA REKABET KURULU'NCA KARARA BAĞLANDI: Iveco Araç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin internet satışları da dahil olmak üzere bölge ve müşteri kısıtlamaları ile 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı.

REKABET KURULU, BULGULARI CİDDİ VE YETERLİ BULDU: Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler, 5 Ocak 2023 tarihli toplantıda müzakere edildi. Kurul, bulguları ciddi ve yeterli buldu ve Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi."

4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlığı altındaki bölümde yer alan 4'üncü maddesi şöyle:

"Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu, Iveco Araç Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Rekabet Soruşturması Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement