Kalkınma Bakanı Yılmaz, Iğdır'da."Hükümet Olarak Başından Beri Bölgesel Milliyetçiliğe Karşı... - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Iğdır'da."Hükümet Olarak Başından Beri Bölgesel Milliyetçiliğe Karşı...

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Iğdır\'da."Hükümet Olarak Başından Beri Bölgesel Milliyetçiliğe Karşı...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hükümet olarak başından beri bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu söyledik.'Batıda ne varsa doğuda o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde o olacak' dedik ve bu bölgelerimize kamu olarak gerçekten büyük yatırımlar"...

06.04.2013 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hükümet olarak başından beri bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu söyledik. 'Batıda ne varsa doğuda o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde o olacak' dedik ve bu bölgelerimize kamu olarak gerçekten büyük yatırımlar yaptık" dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülkadir Aksu ile Iğdır'a gelen Yılmaz, Vali Ahmet Pek'i makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, iş adamlarına bölgeyi tanıtmak için gayret gösterdiklerini belirterek, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle Iğdır'da özel sektör yatırımlarının da güçlü şekilde görüleceğini söyledi.

Çok daha büyük ölçekli özel yatırımları bölgede görmek istediklerini vurgulayan Yılmaz, "Kalkınmayı sadece ekonomiden ibaret görmüyoruz, sosyal boyut son derece önemli. Sosyal boyutun öneminin farkında olarak Sosyal Destek Programını ilimizde de 2010 yılından bu tarafa uyguluyoruz" diye konuştu.

Gençlere, engellilere, kadınlara ve dezavantajlı gruplara dönük çalışmalar yürüttüklerine değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte öncelikle hayvancılığa ve yem bitkilerine dönük birtakım somut projelere destekler sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca yine Doğu Anadolu için eylem planı hazırlıyoruz. İnşallah, yıl içerisinde bu eylem planımızı netleştireceğiz. Hükümet olarak başından beri bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu söyledik. 'Batıda ne varsa doğuda o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde o olacak' dedik ve bu bölgelerimize kamu olarak gerçekten büyük yatırımlar yaptık."

Bu yatırımlardan birinin de Iğdır Üniversitesi olduğunu belirten Yılmaz,

"Üniversitemiz, gerçekten hızla şekilleniyor, büyüyor. Üniversiteleri biz kurduğumuzda bazıları, 'tabela üniversitesi olacak' demişti. Öyle diyenler, şimdi gelip buraları gezsinler" ifadesini kullandı.

-"Kalkınma sürecini hep birlikte göreceğiz"-

Bölgeye yatırımcı gelmesi açısından havaalanlarının önemini vurgulayan Yılmaz, "Duble yollarımız, kırsal alana yaptıklarımız, hastanelerimiz, eğitim kurumlarımız ve kamu yatırımlarımızla bu bölgemizi çok daha iyi yerlere taşıma gayretindeyiz" dedi.

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

" Türkiye, geçmişte sadece Avrupa'ya bakmış, ticaretini o taraflara yapmış fakat şimdi dört bir tarafımıza bakıyoruz. İran ile ticareti geliştirmeye çalışıyoruz, Kafkaslar ile Orta Doğu ile geliştirmeye çalışıyoruz. Bütün bu çabalarımız da yine Iğdır gibi illerimiz için son derece anlamlı. Azerbaycan ve İran ticareti, aynı zamanda bu bölgelerimizin gelişmesi, ekonomik refahı açısından da son derece önemli. Bu çabalarımız devam ediyor. İnşallah bütün çabalarımız şu huzur, güven ortamıyla da pekiştiği zaman, bölgelerimizde çok ayrı bir kalkınma sürecini hep birlikte göreceğiz."

AK Parti MKYK üyesi Aksu ise çözüm sürecine değinerek, "Bu süreç sonunda terör ve şiddete son verilmiş olmasını ümit ediyoruz. Dengeli ve topyekun kalkınmayı inşallah bu sürecin sonunda çok daha hızlı şekilde gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

Vali Pek, Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdi. - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz, Iğdır'da.'Hükümet Olarak Başından Beri Bölgesel Milliyetçiliğe Karşı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement