Merkez Bankası, Piyasaya Satım Yönünde Doğrudan Müdahale Etti - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası, Piyasaya Satım Yönünde Doğrudan Müdahale Etti

Merkez Bankası, Piyasaya Satım Yönünde Doğrudan Müdahale Etti

Merkez Bankası, piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini açıkladı Merkez Bankası, piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini açıkladı.

03.01.2012 16:13

Merkez Bankası, piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini açıkladı Merkez Bankası, piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini açıkladı. Döviz kurundaki iktisadi temellerden kopuk hareketlerin enflasyon beklentilerini bozmasına izin vermemek amacıyla piyasaya doğrudan müdahale ettiğini açıklayan Merkez Bankası, ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olmasının esas olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada 2 Ocak 2012 tarihli istisnai dönemlerde uygulanacak para politikasına ilişkin basın duyurusunda belirtilen nedenlerle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmekte olduğunu bildirdi. Banka 2 Ocak'taki duyurusunda, ek parasal sıkılaştırmanın asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla sağlandığını belirterek, politika faizinden yapılan fonlama miktarının geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebildiğini vurgulamıştı. Banka gerekmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) döviz satışlarının ve doğrudan müdahalelerin kullanılmasının da söz konusu olabildiğini belirterek, "Burada amaçlanan, döviz kurundaki iktisadi temellerden kopuk hareketlerin enflasyon beklentilerini bozmasına izin vermemektir. Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi enflasyon görünümünü etkileyen ana unsurlardaki düzelmenin hızına bağlı olarak değişebilecektir" ifadelerini kullanmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası, Piyasaya Satım Yönünde Doğrudan Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement