Murzioğlu'na Yerel Ürün Sözü - Son Dakika
Ekonomi

Murzioğlu'na Yerel Ürün Sözü

Murzioğlu\'na Yerel Ürün Sözü

'Ülke Günleri' etkinlikleri kapsamında Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile birlikte Samsun'a gelen ünlü süpermarket zinciri CarrefourSa'nın Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun isteği...

20.09.2012 17:48

'Ülke Günleri' etkinlikleri kapsamında Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile birlikte Samsun'a gelen ünlü süpermarket zinciri CarrefourSa'nın Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun isteği üzerine, marketlerinde Samsun'da üretilen ürünlerin yer alacağı yerel ürün reyonu açma sözü verdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile birlikte Samsun'a gelen Fransız firmaların temsilcileri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile katılımcılar arasında yer alan 30'a yakın ülkede 12 binden fazla mağazası bulunan ünlü süpermarketler zinciri CarrefourSa'nın Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bazı ulusal ve uluslararası süpermarketlerin raflarında yerel ürünler satmamasından duyduğu rahatsızlığı Merter Özay'a iletti. Ayrıca, ulusal ve uluslararası süpermarketlerin yerel üreticilerden istenen yüksek miktardaki raf bedellerinden de şikayet eden Başkan Murzioğlu, bu konulardan dolayı Samsun TSO olarak hem üreticilerden hem de tüketicilerden çok sayıda şikayet aldıklarını da dile getirdi. Samsun'un 133 ülkeye ihracat yapan ve Türkiye'nin en büyük ilk 100 şirketi arasında 12 firması olduğunu belirten Murzioğlu, "Üzülerek ifade edeceğim ama Samsun halkı ve Samsunlu üretici firmalar bu hem ulusal, hem de uluslararası büyük marketlerden pek memnun değil. Ulusal ve uluslararası marketler yerel ürün satmıyor. Bu konuda çok şikayet alıyoruz. Bu memnuniyetsizlik sadece Samsun için geçerli değil, diğer illerde de hemen hemen aynı. Şehrimizde üretilen ürünlerin gerek ulusal gerekse uluslararası marketlerde satılmasını istiyoruz. Sizden ricam lütfen en azından kentimizde faaliyet gösteren CarrefourSa mağazalarında Samsun'da üretilen ürün satışlarınıza yer vermenizi istiyorum. Bu hem bizi hem üreticimizi hem de halkımızı memnun eder. Samsun'da marka olmuş, çok kaliteli ürünler üreten firmalarımız mevcut. Bir şikayet konusu da büyük marketlerin yerel üreticilerimizden istenen raf bedeli. Bu konuda çalışma yapmanız halinde üreticilerimizden ve halkımızdan gelen haklı tepkilerin de önüne geçmiş olursunuz" diye konuştu.

ÖZAY SÖZ VERDİ

Bunun üzerine CarrefourSa Kurumsal İlişkiler Müdürü Merter Özay, bu konudaki şikayetleri sık sık aldıklarını belirterek, "Samsun mağaza yoğunluğu bakımından Türkiye'de birinci il. Samsun bizim için ayrıcalıklı. Samsun'da ticaret yapmaktan ve Samsun halkından çok memnunuz. Biz veya bizim gibi büyük marketlere gösterilen tepkilerin farkındayız. Şu anda yerel markaların kullanımı ile ilgili bir birim kurduk. Bu konuda bizimle çalışmak isteyen üyelerinizi bize yönlendirirseniz çok memnun oluruz. Buradaki marketlerimizde sırf yerel ürünlerin yer alacağı bir reyon açmaya biz hazırız. Bizim özellikle Ortadoğu ülkelerine yönelik bir ihracat departmanımız da var. Sizin burada üretilen yerel ürünlerinizi yurt dışıyla da buluşturabiliriz. Biz uzmanlarımızla birlikte buraya geliriz ve bu konu üzerinde çalışırız. Bu işten de biz de keyif alırız. Raf bedeli konusunda yerellerle çok düşük rakamlarla çalışıyoruz. Hatta neredeyse raf bedeli de almıyoruz. Bizim çalışma sistemimiz de farklı. Raf bedeli konusunda yerel firmalara daha anlayışlı olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Başkan Murzioğlu, Özay'ın gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, "Bu sorunun çözümü bizim açımızdan çok güzel bir gelişmedir. İnşallah diğer markalarda aynı duyarlılığı gösterirler" ifadesini kullandı.

SAMSUN'A FRANSIZ YATIRIMI

Ziyaret sırasında diğer Fransız yatırımcı Res Anatolia'nın Finans Müdürü Yusuf Sönmez ise, Samsun'un Havza ilçesi Mesudiye köyünde 4 8megawaltlık bir rüzgar santralı projesi yapacaklarını, projenin temelinin 2014'ün başında başlayıp 2016 yılında tamamlayarak işletmeye gireceğini söyledi. Renault-Mais Genel Müdür Yardımcısı Guillaume Sicard de Türkiye'de 50 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ifade ederek, elektrikli motorlu araçların gelişmeleri için Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Bursa ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri ile anlaşma yaptıklarını belirterek, "Samsun da bizim için çok önemli bir pazarlardan bir tanesi. Atakum ilçesinde yeni bir yatırım yaptık. Elektrikli motorlu araçları sektörün geleceği olarak görüyoruz. Bu yönde de ciddi yatırımlarımız var. Dolayısıyla Samsun'un da diğer büyükşehirler gibi bu konuda yatırım yapacağına inanıyoruz. Bu konuda sizinle de çalışmaya hazırız. Umuyorum ki, Samsun, Karadeniz'de bir ilke imza atarak öncülüğünü gösterir" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Murzioğlu'na Yerel Ürün Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement