Özbekistan Bu Sene 4 Milyar Dolarlık Yabancı Yatırım Öngörüyor - Son Dakika
Ekonomi

Özbekistan Bu Sene 4 Milyar Dolarlık Yabancı Yatırım Öngörüyor

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'a bu yıl 4 milyar 42 milyon dolarlık yabancı yatırımın gelmesi bekleniyor.

11.01.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'a bu yıl 4 milyar 42 milyon dolarlık yabancı yatırımın gelmesi bekleniyor.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov tarafından onaylanan 2016 yılı yatırım programına göre, bu yıl 154 proje için 4 milyar 42 milyon dolarlık yabancı yatırım öngörülüyor.

Bu yıl 69 proje için 1 milyar 339 milyon dolarlık hükümet garantili yabancı yatırımının yanı sıra 85 proje için 2 milyar 703 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım hedefleniyor.

2016 yılında, en çok yabancı yatırımın yakıt-enerji ve ulaştırma sektörlerinde gerçekleşeceği belirtiliyor. Bu çerçevede yakıt-enerji sektöründe 34 proje için 2 milyar 290 milyon dolarlık yabancı kaynak harcanacak.

Doğalgaz arama-keşif ve işleme çalışmalarını yürüten Rusya'nın Lukoil şirketinin, bu yıl projeleri için 879 milyon dolar harcayacağı tahmin ediliyor.

Bu yıl ayrıca toplam proje tutarı 1,7 milyar doları bulan ve Tacikistan'ı by-pass ederek "Kamçık" dağ geçidinde kurulan tünel üzerinden, ülkenin doğusundaki Fergana Vadisi'ni diğer bölgelerle bağlayacak Angren-Pap demiryolu projesi faaliyete geçirilecek.

2016 yılında, Güney Kore'nin Daewoo ve Hyundai şirketlerinden oluşan konsorsiyum tarafından Talimarcan Termik Santrali inşaatının tamamlanması için 907 milyon dolarlık yatırım öngörülüyor. Ülkenin Andican kentinde bulunan "General Motors Özbekistan" fabrikasında da 104,2 milyon dolarlık modernizasyon çalışması yapılacak.

Hükümet, 2015 yılında ise Özbekistan'a 3 milyar 530 milyon dolarlık yabancı yatırım geleceği öngörüsünde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Özbekistan Bu Sene 4 Milyar Dolarlık Yabancı Yatırım Öngörüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement