Simav'a biyoenerji yatırımı - Son Dakika
Ekonomi

Simav'a biyoenerji yatırımı

Simav\'a biyoenerji yatırımı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan atıklarından biyogaz ve elektrik üretimi projesi hazırlandığı bildirildi.

04.12.2020 11:00  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan atıklarından biyogaz ve elektrik üretimi projesi hazırlandığı bildirildi. Dışa bağımlılıktan kurtulmak ve elektrik üretim kaynaklarının çeşitlendirmesi amacıyla yerli kaynakların potansiyellerinin araştırılması gerektiği belirtildi.

Biyoenerji uzmanı Canberk Asarkaya tarafından yapılan sunumda, Simav'da yapılması planlanan kurulumun yaklaşık 3 bin hane ile 6 bin hanenin elektriğini karşılayacağı ve ortalama 10 milyon avro yatırım hedefi olduğu belirtildi. Özellikle gençlerin bölgesel anlamda istihdamına yönelik, biyogaz tesisi, gübre fabrikası ve biyogaz tesisinden çıkan ısıyı kullanarak bir sera projesinin de bulunduğu 3 etaplı bir yatırımın planlandığı anlatıldı.

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, proje sunumu sonunda yaptığı açıklamada, "Simav'da kurulmasını düşündüğümüz biyoenerji tesisiyle ilgili ilk görüşmelerimiz bu gün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Gerekli bilgilendirme ve diğer yatırım ayrıntıları tarafımıza bildirildi. Simav Belediyesi olarak, yakın zamanda hizmete girmesini hedeflediğimiz güneş enerjisi santralinin yanı sıra, biyoenerji santrali çalışmalarımız devam ediyor. Çevresel etkilerin azaltılması, atıkların enerjiye ve üretime dönüştürülmesi için, böyle güzel ve büyük bir projeyi önemsiyoruz destekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu projeyi de Simav'a kazandıracağız" diye konuştu.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan proje tanıtım sunumuna, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Adil Biçer, Başkan Yardımcısı Fatih Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Belediye Meclis Üyeleri ve tanıtım şirketi temsilcileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Simav'a biyoenerji yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?
    18:41 Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum’da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu enflasyon dipsiz kuyu gibi, ne versek yetmiyor" sözleriyle ilgili "Peki o dipsiz kuyuyu kim kazdı? Dipsiz kuyuyu her gün derinleştiren kim? Merkez Bankası’na talimatla karşılıksız para bastıran kim" dedi.


Advertisement