GOÜ, Sırık Üzerinde Kavun ve Karpuz Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

GOÜ, Sırık Üzerinde Kavun ve Karpuz Yetiştirmeye Başladı

GOÜ, Sırık Üzerinde Kavun ve Karpuz Yetiştirmeye Başladı
07.07.2014 11:22  Güncelleme: 16:26

Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince, serada 'Sırık kavun ve karpuz' yetiştiriliyor.

Serada çelik profillere bağlı ipler sayesinde askıda duran kavun ve karpuzlar, görenlerin dikkatini çekiyor. Yetiştirilen kavun ve karpuzların, olgunlaşmasının ardından hasadının yapılması planlanıyor.

GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, fakültelerinin üretim ve araştırma seralarının olduğunu belirterek, "Bundan 15 yıl önce Tokat'ta ilk defa sırık domates denedik, domatesi sırığa çıkardık. Bu yıldan itibaren de Tokat'ta artık kavun, karpuzu da sırıkta yetiştirmeye başladık. İnşaallah başarılı oluruz. Başarabilirsek çiftçimiz için çok iyi olacak." diye konuştu.

SIRIKTA OLMASININ FAYDASI NE?

Bu üretim yöntemiyle, kavun ve karpuzların maksimum seviyede güneşten faydalanmasını amaçladıklarını ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

"Bu yöntemle, her tarafının güneş alması, bir tarafının solmaması ve lekesiz bir şekilde kavun ve karpuzlarımızın üretilmesi sağlanabiliyor. Tokat'ta ilk başlattık. Böyle devam ederse, oluşursa, verimde ve kalitede de bir miktar artış görebilirsek çiftçiler arasında bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Hem verim hem de kalite artışı açısından iyi olacağı kanaatindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi GOÜ, Sırık Üzerinde Kavun ve Karpuz Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement