Aydın'ın Söke ilçesinde, pamuğun kalitesinin korunması ve pamukla ilgili gündemde olan sorunlara ilişkin toplantı yapıldı.
Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, çiftçileri yanlış ve gereksiz ilaç ile gübre kullanımı konusunda da uyardı.
Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel ise, "İhtiyacınız kadar pamuk satarak pamuk fiyatlarının düşmesine engel olabilirsiniz. Bizler borsalar olarak iplik fabrikalarının fiyatları düşürmesi halinde piyasaya az miktarda pamuk süreceğiz mesajını verdik. İzmir Borsası'nda tahtaya fiyatların yazılmaması konusunda ise Bakanlık düzeyinde girişimler başlatıldı. Önümüzdeki hafta İzmir Ticaret Borsası'nda Söke üretici temsilcileri olan bizlerin de katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz ve işimizi doğru yapmak zorundayız." diye konuştu.
Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini vurgulayan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ise, buna paralel olarak faizlerin de yükseldiğini, bu süreçte birlikte ortak kararlar alınarak yol haritasını belirlemek istediklerini kaydetti.
Türkiye'de son yıllarda pamukta üretimin ve kalitenin arttığına dikkati çeken Kocabaş, şöyle konuştu:
"Artık kendi kendine yetebilir seviyeye geldik. Bu yıl göreceğiz 1 milyon tonu geçeceğimiz hesap ediliyor. Şu anda tekstil sanayinde mevsimsel olarak ölü sezon. Pamuğa çok ihtiyaç olmadığı için borsaya gitmiyorlar. Biz çiftçilerin de ekim, kasım ve aralık ayı borçlarımız var. Çiftçinin yüzde 80'inin borcu bu üç aylık zaman. Dövizdeki dalgalanmadan ve nakliye zamanından dolayı dışarıdan bu yıl pamuk gelmesi zor. Üretici borçlu olduğunu bilen sektör, pamuk üreticisinin dökülmesini bekliyor. Biz dikiz ve dik duracağız."
Konuşmaların ardından toplantıya katılan üreticiler, sorunlarını anlattı.
Toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu da katıldı.
Son Dakika › Ekonomi › Söke'de Pamuk ile İlgili Sorun Görüşüldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?