Spl Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Spl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Spl Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) tarafından 2013 yılı içerisinde düzenlenen finans alanında en iyi yüksek lisans ve doktora tez yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

20.12.2013 15:04

Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) tarafından 2013 yılı içerisinde düzenlenen finans alanında en iyi yüksek lisans ve doktora tez yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. SPL Genel Başkanı Karabacak, 2014 yılından itibaren çok daha agresif bir politika izleyeceklerini belirterek, "2014 yılında bilgisayar tabanlı sınavlara geçeceğiz" dedi.

SPL kuruluş merkezinde düzenlenen törende, SPL Genel Başkan Yardımcısı Serkan Karabacak, yarışmada ödül almaya hak kazananlara ödüllerini verdi. Yüksek Lisans alanında Çukurova Üniversitesi'nden Melike Çobandağ 'Mortgage System and The Adaptation of Mortagage System in Turkey' teziyle Doktora alanında Dumlupınar Üniversitesi'nden Şerif Önder ise 'İşletmelerin Kar Yönetimi Uygulamalarında Kurumsal Yönetim Yapılarının Etkisi' teziyle birinci oldu. Yüksek Lisans alanında Gazi Üniversitesi'nden Murat Batı ikinci, Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) mezunu ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Bank üçüncü oldu. Doktora alanında Marmara Üniversitesi'nden Yusuf Aytürk ikinci olurken, yine Marmara Üniversitesi'nden Caner Akbaba üçüncü oldu.

Törenin ardından SPL'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren SPL Genel Başkanı Karabacak, "SPL kuruluşu genel olarak piyasa profesyonellerini eğitmek için kurulmuş bir şirkettir. Bizim öncelikli amacımız piyasa profesyonellerini lisanslama ve sertifikasyon sınavları yapmaktır. Yılda 60 bin ile 100 bin arası kişiye lisanslama sınavları yapıyoruz. Ülkede 12 ila 14 ilde bu sınavları yapıyoruz. Kazananlara sertifikasyonlarını ve lisanslarını veriyoruz. Şimdi bizim SPL Kurulu regilasyonlarına göre sınavı kazananlar, 4 yılda bir bizim merkezimize gelerek bir yenileme eğitiminden geçmek durumundalar ki lisansları aktif durumda devam edebilsin. Bu anlamda biz finansal okur-yazarlığın piyasa profesyonelleri kısmında yoğunlaşmış olmuş durumdayız. İstanbul Finans Merkezi'nin nitelikli iş gücü kısmına çok ciddi katkı verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

"2014 YILINDA BİLGİSAYAR TABANLI SINAVLARA GEÇECEĞİZ"

SPL olarak 2011 yılında kurulduklarını ifade eden Serkan Karabacak, "2014'ten itibaren hedeflerimi çok daha artırdık. Çok daha agresif bir politika izleyeceğiz. Çalışmalarımıza başladık. Sermaye piyasasının talimatları doğrultusunda çalışmalara başladık. 2014 yılında sınavlarımızı bilgisayar tabanlı sınavlara geçeceğiz. Bunun için soru havuzu oluşturmaya başladık. Eğitimle ilgili olarak class test eğitimlerinden online eğitimlere geçmeyi planlıyoruz. Bunlar tabi piyasa için çok olumlu adımlardır. Soruların kalitelerini artırmayı planladık. Akademisyenlerle işbirliği halinde olacağız. Bu noktada finansal okuryazarlığın piyasa profesyonellerinin eğitilmesi durumuna çok ciddi bir katkı yapacağımızı planlıyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İNSAN KAYNAKLARI ŞİRKETİYİZ"

Türkiye'nin en iyi insan kaynakları şirketi olduklarını belirten Karabacak, "Piyasadaki profesyonellerin sicillerini tutuyoruz. Hepsinin iletişim bilgileri, hangi okuldan mezun oldukları, hangi üniversiteyi bitirdikleri, hangi kurstan geçtikleri ve hangi belgeye sahip oldukları bilgileri biz tutmuş durumdayız. Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz sorusu da gündemimizdedir. Bununla ilgili çalışacağız. Bizim sermaye piyasalarına katkılarımızın çok olacağını düşünüyorum. 2014 yılından itibaren bu söylediklerimizi gerçekleştirirsek, Türk sermaye şirketleri arasında güzel bir şirket olmayı planladık ve olacağımızı düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Spl Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement