Moda Tekstil Konfeksiyoncular (MTK) Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Türkiye genelinde işsizlik artarken, MTK'da yaklaşık 3 bin ara elemana ihtiyaçları olduğunu söyledi.
MTK Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kuruluna güven tazeleyerek 2016-2017 yılı için tekrar Başkan olan İsmail Sadi Doğan, yeni Yönetim Kurulu ile bir basın toplantısı düzenleyerek bölge ve sektördeki gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu'na seçilen ekip arkadaşları ile birlikte MTK'yı daha iyi konum ve yerlere getirmeyi hedeflediklerini belirten Doğan, MTK'da hali hazırda faaliyette bulunan orta ve küçük ölçekli firmaların ihracata 150 milyon dolara yakın katkıda bulunduğunu, site içinde yer alan firmaların dünyanın önde gelen markalarına üretim yaptığını vurguladı. Bölgede ev tekstili, halı alt sektörü, hazır giyim üreticileri, kumaş satıcıları, nakışçılar, hazır giyim yan sanayicileri, makine satıcıları, fason üretim yapan atölyeler ve orta ölçekli ihracatçılar bulunduğunu dile getiren Doğan, "Yeni yönetim planına göre bundan sonra MTK içinde farklı meslek gruplarının da yer alabilecek. Bundan sonra kuru gıda, bilişim, hırdavat, elektrik, ısıtma soğutma cihazları, mimarlık hizmetleri gibi imalatı olmayan serbest meslek erbaplarının site içinde kendilerine yer bulabilecek" dedi. Ticari hacmin yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu: "Bunun yaklaşık 150 milyon doları ihracat. Hedefimiz gelecek yıllarda ihracatımızı 200-250 milyon dolara çıkarmak. Biz, İstanbul'a göre daha dinamik bir yapıya sahibiz."
ARA ELEMAN İHTİYACIMIZ VAR
İşçi sıkıntısına değinen MTK İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, şunları söyledi:
"Suriyeli işçiler Türkiye'nin her tarafında var. Bunların tekstile katkısı da var inkar edemeyiz. Çünkü son yıllarda tekstilde ara eleman bulmakta büyük sıkıntı yaşanıyor. Bunu kısmen Suriyeliler çözmüş gözüküyor. Bunu yasal bir zemine oturtularak Suriyelilerin çalıştırılması doğru olur. Biz MTK'da çalışacak eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Buradaki her firmanın mutlaka eleman ihtiyacı var. Yaklaşık MTK'da 3 bin kalifiye ara eleman ihtiyacı var"
"YABANCI FİRMA GETİRMEMİZ GEREKİYOR"
MTK İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu eski Başkanı ve üyesi Nedim Örün ise, İstanbul'da Laleli ve bazı bölgeler çok zor durumdayken ve kapanır durumdayken, İzmir'de MTK Tekstilciler Sitesinin zamanında, kuruluşunda ve doğru yapılmanın sonucu yüzde 98'lik doluluk oranı olduğunu söyledi. Bunun gerçekten gurur verici bir durum olduğunu anlatan Örün, sözlerini şöyle tamamladı:
"MTK aynı zamanda şuanda müteşebbis heyet başkanlığını yaptığım Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) ile çok yakın iş birliği halinde. Aradaki mesafe sadece 3 buçuk kilometre. Daha önce MTK ile BEGOS arasında yapılan çift gidiş çift geliş artık bize yetmiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik tıkanıyor. Bu da İzmir'de sektörün ne kadar canlı olduğunu gösteriyor. ve BEGOS ile MTSK arasında hızlı ulaşım için tünel inşaatı gerekiyor ve çalışmalar başlatacağız. Bizim artık MTK'ya yabancı müşteriyi getirmemiz lazım. Çok yeni bir niyet, temenni kararımız var. Eğer bunu hayata geçirebilirsek önümüzdeki yıllardan itibaren belki Laleli'de eksilen trafiği, örneğin Balkan ülkelerinin konfeksiyon, hazır giyim alıcılarıyla MTK'ya taşımak istiyoruz." - İZMİR
Son Dakika › Ekonomi › Tekstilde Suriyeliler Ara Eleman İhtiyacını Karşılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?