Windows 10 İşletim Sistemleri Hangi Özellikleri ile Farklılaşıyor? - Son Dakika
Ekonomi

Windows 10 İşletim Sistemleri Hangi Özellikleri ile Farklılaşıyor?

Microsoft Türkiye Windows Kurumsal Ürün Pazarlama Müdürü Renin Canbolat Çiçek Windows 10 işletim sistemlerinin farklılaştığı noktaları Wise TV 'ye anlattı.

17.01.2016 02:25

Microsoft Türkiye Windows Kurumsal Ürün Pazarlama Müdürü Renin Canbolat Çiçek Windows 10 işletim sistemlerinin farklılaştığı noktaları Wise TV 'ye anlattı.

Windows 10 işletim sisteminin farklı kullanıcılar ve farklı ihtiyaçlar için çeşitli versiyonları olduğunu dile getiren Çiçek: " Farklı versiyonlardan bir tanesi Windows 10 Home yani ev kullanıcılarına yönelik olan sürümümüzdür. Ara yüz olarak bakıldığında diğer sürümlerden majör bir farklılığı kesinlikle bulunmuyor. Diğer bir sürüm de Windows 10 Pro bu da daha çok küçük v orta ölçekli kurum ve aya işletmelere tavsiye ettiğimiz daha kurumsal kullanım için olan işletim sistemimizdir. Ev kullanıcısının kullandığı sürüme göre şu farklılıkları var. Bir takım ekstra güvenlik ve yönetilebilirlik özellikleri var ve Windows 10 ile gelen bir takım yenilikler var. Yani kurumların kullandıkları cihazları daha etkin bir şekilde yönetebilmesine daha güvenli bir şekilde kullanabilmesine, çeşitli saldırılardan, virüslerden, zararlı yazılımlardan koruyabilmesine olanak sağlayan veya veri koruması anlamında da çeşitli araçlar sunan bir takım özellikler var. Bir diğer sürümümüz olan Windows 10 Enterprise'ı da buradaki özelliklerin bir seviye daha yukarı çıkarılmışı bir seviye daha arttırılmışı diyebiliriz fakat çok ciddi farklılıklar da var. Özellikle büyük kurumların kullanımına yönelik kullandıkları cihazları en iyi biçimde yönetebilmeleri için ve en güvenli şekilde kullanabilmeleri için ekstra faydalar ve özellikler sunuyoruz. Son olarak da Windows 10 Education ile birlikte eğitim segmentine, akademik müşterilerimize özel bir sürüm çıkarmış olduk. Bu sürümdeki özellikler baktığımızda büyük kurumlara sunduğumuz Windows 10 Enterprise ile özellik açısından aynı ama akademik kullanım için bir takım kullanım avantajları var. Örneğin bir akademik kurum kendi personelinin tamamınım bilgisayarlarını Windows 10 Education ile lisansladığı zaman o kuruma bağlı olan bütün öğrencilere ücretsiz Windows 10 Education lisansını sunma imkanına sahip oluyor" şeklinde konuştu.

Windows 10 İşletim Sistemleri Hangi Özellikleri ile Farklılaşıyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Windows 10 İşletim Sistemleri Hangi Özellikleri ile Farklılaşıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement