Yaş Meyve-sebze İhracatçısının Gözü Kuveyt Pazarında - Son Dakika
Ekonomi

Yaş Meyve-sebze İhracatçısının Gözü Kuveyt Pazarında

Yaş Meyve-sebze İhracatçısının Gözü Kuveyt Pazarında

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Çalı: "Kuveyt'i yoğun olarak ihracat yaptığımız ülkeler arasına getirmeye kesinlikle kararlıyız" "Güney yarım küreden de ürün ithal eden bu ülkede bu mevsimde 5 6 liraya erik tüketiliyor.

08.04.2014 11:33

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, Kuveyt'i yoğun olarak ihracat yaptıkları ülkeler arasına katmaya kararlı olduklarını belirterek, "?Güney yarım küreden ürün ithal eden bu ülkede bu mevsimde 5-6 liraya erik tüketiliyor. Biz de Kuveyt pazarına tropik meyveler dışında özellikle mevsimlerine göre narenciye, sera ve diğer meyve sebzeleri ihraç edebiliriz" dedi.

Çalı, yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) organizasyonunda oluşturulan heyetle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kuveyt gezisine ve burada "Türkiye-Kuveyt İş Forumu"na katıldıklarını belirtti.

Gezi kapsamında, Kuveyt ile ilgili önemli bilgilere ulaştıklarını ifade eden Çalı, şunları kaydetti:

"Bu pazardaki payımız 'yok' denecek kadar az. Pazar payımızı artırmak için özel bir çalışma yapacağız. Kuveyt bizim için önemli bir pazar. Bu nedenle Kuveyt yaş meyve-sebze sektörünü yakından incelemek istedik. Kuveyt'te yaptığımız üst düzey görüşmeler sonucunda pazarla ilgili elimize önemli bilgiler geçti. Türk meyve ve sebzesi Kuveyt'te yok denecek kadar az. Kuveyt, genellikle meyve-sebzesini Hindistan, Pakistan, Ürdün, Lübnan, ABD, Fransa ve İtalya'dan temin ediyor."

Çalı, dünya ile rekabet edebilmenin en önemli yolunun kalite olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kalitede dünya ile yarışır hale gelmeliyiz. Kuveyt'i yoğun olarak ihracat yaptığımız ülkeler arasına getirmeye kesinlikle kararlıyız. Bunun için oraya gideceğiz, ithalatçılar ile birebir görüşmeler yapacağız. Onlarla iletişim kurarak, tanıtım eksikliğimizi telafi edeceğiz. Kuveyt'te mevsim dışı meyveler mevcut. Güney yarım küreden de ürün ithal eden bu ülkede bu mevsimde 5-6 liraya erik tüketiliyor. Biz de Kuveyt pazarına tropik meyveler dışında özellikle mevsimlerine göre narenciye, sera ve diğer meyve sebzeleri ihraç edebiliriz." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yaş Meyve-sebze İhracatçısının Gözü Kuveyt Pazarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement