Yine Başbakan'ı Yalanladı - Son Dakika
Ekonomi

Yine Başbakan'ı Yalanladı

Yine Başbakan\'ı Yalanladı

Başbakan 'var' diyor, Turizm Bakanı 'yok'. Çamlıca'ya cami yapılacak mı; kafalar iyice karıştı.

13.06.2012 16:54  Güncelleme: 08:02

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan'ın tam aksine konuştu ve "Şu anda Çamlıca'ya cami projesi yok" dedi.

NTV'ye konuşan Günay, şunları söyledi:

"Sadece fikir tartışması yapıldı. Ama bize ve belediyeye veya başka bir kuruma gelmiş bir proje yok. Mütedeyyin çevreler dahil olmak üzere insansız bir mekana cami yapmanın çok da ihtiyaca ve bizim inancımıza uygun olmadığı konusunda eleştiriler oldu. Sanıyorum bu eleştiriler ışığında yol alınacak. Şu anda somut bir proje yok"

BAŞBAKAN "DEV CAMİ OLACAK" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen ay Çamlıca Tepesi'ne dev bir cami yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan, "Bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar'ın camlarında artık farklı yansımalar olacak" demişti.

"MÜTEDEYYİN ÇEVRE ELEŞTİRİSİ"

Turizm Bakanı'nın sözünü ettiği 'mütedeyyin çevrelerden gelen eleştiriler'den biri de geçtiğimiz günlerde Zaman gazetesinde "Başbakan'ı Severim Ama Çamlıca'yı Daha Çok Severim" başlıklı bir yazı kaleme alan Ahmet Turan Alkan olmuştu.

Alkan özetle; Çamlıca tepesinde 'dev' bir camie ihtiyaç duyan bir cemaat olmadığını, bu camii TOKİ yerine vatandaşın finanse etmesi gerektiğini, heybetli değil mütevazı bir camiin, inanca daha uygun olduğunu ve "dev' camiin, İstanbul'un siluetini bozacağını dile getirmişti.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Yine Başbakan'ı Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement