Zeytin, Zeytinyağı ve Diğer Bitkisel Yağlarla İlgili Meclis Araştırması - Son Dakika
Ekonomi

Zeytin, Zeytinyağı ve Diğer Bitkisel Yağlarla İlgili Meclis Araştırması

Zeytin, Zeytinyağı ve Diğer Bitkisel Yağlarla İlgili Meclis Araştırması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, TBMM'ye Zeytin ve Zeytinyağı ile Diğer Bitkisel Yağların Üretimi ve Ticareti ile İlgili Araştırma Komisyonu Kurulması İçin Yaptığı Girişimlerin Kabul Edildiğini Söyledi.

13.03.2008 12:25

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, TBMM'ye zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretimi ve ticareti ile ilgili araştırma komisyonu kurulması için yaptığı girişimlerin kabul edildiğini söyledi.

Zeytin üreticisinin mağduriyetinin önlenmesi ve engellerin kaldırılması için çalıştıklarını ifade eden Devecioğlu, "1980 yıllardan beri zeytinyağının pazarlanması ve yurtdışına ihracatında birtakım sıkıntılar vardı. Kilis Türkiye'nin önemli bir zeytincilik merkezidir. Kentimizde 1950 yıllarda 15-20 milyon zeytin ağacı var iken zeytin yağının para etmemesi nedeniyle zaman içerisinde bu ağaçlar söküldü. Türkiye genelindeki zeytin ağaçlarında süreç içerisinde bir gerileme yaşandı. Kilis'te ve Türkiye'de 1999 yılından sonra zeytinciliğin geliştirilmesi için ülke genelinde il özel idarelerinin devreye girmesi ile zeytinciliğin geliştirilmesi planlanıyor. Çiftçilerimizden gelen sıkıntıları il başkanı olduğum dönemden biliyorum. Zeytinciliğin sorunlarını TBMM gündemine getirmek için bir çalışma başlattım. Zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusunda verdiğim önerge kabul edildi. Kilis zeytinciliğinin araştırılması ve iyileştirilmesi ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda yer alarak Kilis'teki tüm üreticilerin ve zeytinyağı sektöründen ekmek kazanan tüm Kilislilerin sorunlarının en üst düzeyde Ankara'ya taşınması adına çalışmalara başlamış bulunuyoruz" dedi.

Türkiye ve dünyada zeytinyağına olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren Devecioğlu, "Zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na; gurubumuzdan Aydın milletvekili Ahmet Ertürk, Balikesir milletvekilleri Ahmet Edip Uğur, İsmail Özgün, Bursa milletvekili Ali Koyuncu, Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Hatay milletvekili Abdulhadi Kahya, Manise milletvekili Recai berber, Osmaniye milletvekili İbrahim Mete Doğruer, Yalova milletvekili İlhan Evcin ile birlikte katılacağım. Rapor hazırlayarak üretimden pazara kadar giden yolda çözüm yollarını araştırıp geliştireceğiz. Bu konuda Türkiye ve Kilis'te zeytin üretimi ile uğraşan tüm kesimin ilgi ve desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

(MAD-OÇ-GS-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Zeytin, Zeytinyağı ve Diğer Bitkisel Yağlarla İlgili Meclis Araştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement